Annonse
Det var ved denne stasjonen på Tingnes i Ringsaker det begynte å brenne mandag morgen. FOTO: GOOGLE MAP

Mann pågrepet etter brann på bensinstasjon

En mann er pågrepet og siktet for å ha forårsaket brannen på bensinstasjonen på Tingnes mandag 1. november, melder Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 355, som omhandler fremkalling av fare for allmennheten. Mannen i 30- årene har erkjent å ha stått bak brannen.

Frode Aabak, som er mannens forsvarer, sier til Hamar Arbeiderblad at hans klient har forklart seg for politiet, og at han er svært lei seg for det som har skjedd.

– Han er samtidig svært lettet over at han fikk varslet beboerne i bygget slik at de kom seg ut. Jeg kommer ikke til å gå nærmere inn på forklaringen hans utover at han erkjenner straffskyld for det faktiske – å ha forårsaket brannen, skriver forsvareren i en SMS til avisa.

Tre personer ble skadd i brannen, og en av dem er sendt til Haukeland universitetssjukehus. Politiet har iverksatt etterforskning av brannen og får blant annet bistand fra Kripos.

– Mannen, som er etnisk norsk og som har tilknytning til stedet, ble pågrepet i natt og blir avhørt i løpet av dagen. Det er for tidlig å si noe mer om bakgrunnen for pågripelsen, sier politifaglig etterforskningsleder Trond Blikstad.

Politiet fikk melding om brannen på bensinstasjonen mandag 1. november klokken 7.14.

Beboere og folk som oppholdt seg i nærheten ble bedt om å holde god avstand, og det ble satt en sikkerhetssone på 300 meter. Flere beboere ble også evakuert for en periode.

– Politiet jobber med å få oversikt over hva som har skjedd, og foretar flere etterforskningsskritt, blant annet avhør av vitner og rundspørring i nabolaget. Det gjøres også undersøkelser på stedet av kriminalteknikere, skriver politiet i en pressemelding.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Annonse