Annonse
I februar 2023 er det klart for Umami Arena. Nå er det klart at NHO Mat og Drikke, her ved Ingunn Storetvedt Eriksen, for første gang blir med i hovedkomiteen. Foto: Norges Varemesse og Moment Studio
I februar 2023 er det klart for Umami Arena. Nå er det klart at NHO Mat og Drikke, her ved Ingunn Storetvedt Eriksen, for første gang blir med i hovedkomiteen. Foto: Norges Varemesse og Moment Studio  

Umami Arena styrker laget

Messen som etterfølger Smak, skal arrangeres på Norges Varemesse i Lillestrøm 14. – 17. februar 2023.

Navneskiftet kom som følge av at samarbeidet mellom BFSN Storkjøkkenleverandørene og Norges Varemesse brøt sammen før jul. BFSN Storkjøkkenleverandørene og X Meeting Point etablerer messen Gastro X, som arrangeres for første gang 17.-20. oktober 2022 på X Meeting Point på Hellerudsletta i Lillestrøm kommune.

Nå tar altså Umami Arena nye grep: NHO Mat og Drikke blir en del av hovedkomiteen til Umami Arena. Med det blir de en sentral brikke i å videreutvikle mat- og drikkebransjens viktigste møteplass, skriver Norge Varemesse i en pressemelding.

LES MER | Smaks nye navn blir Umami Arena

Med for første gang

Hovedkomiteens viktigste oppgave er å gi faglig og overordnede råd om utviklingen av Umami som møteplass og arena.

– Fantastisk! Dette er første gang NHO Mat og Drikke er med i hovedkomiteen, og det er viktig for oss. NHO Mat og Drikke representerer bedrifter som er sentrale for alle som jobber med mat og drikke. De har en innsikt og kunnskap som er avgjørende når vi nå skal skape den viktigste arenaen for handel, læring og vekst for hele bransjen, sier direktør Torill Engelberg i Umami Arena.

NHO Mat og Drikke er en medlemsforening for bedrifter innen mat- og drikkeproduksjon, skogbruk og tjenesteyting. Den representerer mer enn 1.800 virksomheter over hele landet, som til sammen sysselsetter nærmere 40.000 ansatte.

– Det er viktig å skape gode møteplasser hvor flere ledd i verdikjeden kan treffes for å utveksle idéer, inngå samarbeid og på denne måten utvikle og styrke verdiskapingen i bransjen. Samtidig er dette en god mulighet til å møte medlemmene i en annen setting enn vi vanligvis treffer dem, sier Ingunn Storetvedt Eriksen, direktør for kommunikasjon og marked i NHO Mat og Drikke.

Viser bransjens betydning

Storetvedt Eriksen er opptatt av at Umami Arena skal vise fram bransjens betydning for samfunnet.

– Umami Arena er et svært godt utstillingsvindu for å vise frem bredden i norsk mat- og drikkeproduksjon til forbrukerne – det er tross alt de som til slutt skal velge hvilken mat og drikke de skal ha på bordet til hverdags og fest. Det blir viktig for oss å bruke arenaen til både å styrke folk flest bevissthet om, og bransjens egen stolthet over, at mat- og drikkeindustrien er den største fastlandsindustrien i Norge – og med det er en viktig arbeidsgiver og verdiskaper i samfunnet, sier Storetvedt Eriksen.

Foruten NHO Mat og Drikke består hovedkomiteen hovedkomiteen av NHO Reiseliv og Norske Kokkers Landsforening:

– I hovedkomiteen til Umami Arena er sterke bransjeaktører representert, som sammen med oss vil bidra til å bygge arenaen solid og fremtidsrettet til nytte for alle oss som jobber med mat og drikke, sier Torill Engelberg.

 

Annonse
Annonse
Annonse