Nyheter

I år fyller Urge 25 år.

Urge fyller 25 år

Den norske brusen til Coca-Cola ble utviklet og lansert her i landet i 1996.

Publisert Sist oppdatert

Den slo så godt an i Norge at man valgte å lansere den i USA året etter – da under navnet Surge. Også i Danmark og Sverige ble norske Urge solgt i flere år etter lanseringen i 1996.

Med sin søte sitrussmak har Urge blitt en klassiker, som har fått en stabil fanskare opp gjennom årene. Urge ble solgt både på halvannen- og halvlitersflasker, i tillegg til bokser. I 1999 forsvant den på halvannenliters flasker, det utløste etter hvert en aksjon som viser følelsene mange har for Urge.

– I 2008 samlet over 33.000 nordmenn seg i en Facebook-gruppe med krav om at Coca-Cola igjen skulle produsere Urge på halvannenliters flasker. I en koordinert aksjon kjøpte de opp det som var av halvlitersflasker i enkelte butikker. Den voldsomme oppmerksomheten og kraften bak ønsket gjorde at Coca-Cola valgte å relansere halvannenlitersflaskene med Urge. Alle de opprinnelige størrelsene er dermed fremdeles på markedet, etter at boksene – som var borte en periode – også ble relansert i 2017, skriver Coca-Cola i en pressemelding.

Smaken av den opprinnelige Urge er den samme nå som da den ble lansert i 1996, men flaskene har endret seg siden den gang. I 2021 har Coca-Cola gått over til å lage alle sine norskproduserte flasker av 100 prosent resirkulert plast, det betyr at også alle Urge-flaskene nå er laget utelukkende av resirkulert plast.

De siste årene har Urge kommet i nye varianter. I 2017 kom Urge Uten Sukker, som del av Coca-Colas arbeid med å stadig utvide den sukkerfrie delen av porteføljen. Disse flaskene er knalloransje, og ikke gjennomsiktige som originalen. I 2018 kom også den sukkerfrie varianten som Urge Chille Guarana, og i 2020 som Urge Smooth Mango.

Powered by Labrador CMS