Nyheter

Flere korn- og bakevarer med Nyt Norge

Nå vil Norsk Mat i samarbeid med bransjeaktørene heve norskandelen for matkorn opp til 90 prosent.

Publisert Sist oppdatert

­

Per i dag ligger andelen med norsk matkorn mellom 55-65 prosent.

Partnerskapet for norsk matkorn og planteprotein, og Stiftelsen Norsk Mat har signert en samarbeidsavtale med mål om en betydelig økning i antall korn- og bakeprodukter merket med Nyt Norge. Det skriver Norsk Mat i en pressemelding.

Koordinerer innsatsen

Bransjesatsingen «Mer Nyt Norge på korn- og bakevarer», skal koordinere innsatsen mellom korn- og bakebransjen, handelen og Stiftelsen Norsk Mat for å få et betydelig økt antall korn- og bakeprodukter merket med Nyt Norge.

Bransjesatsingen går over to kornsesonger, fra 1. juli 2022 til 1. juli 2024.

Opp mot 100 prosent for norsk havre

– Ambisjonen er få økt norskandel på matkorn fra dagens 55-65 prosent til 90 prosent norskandel, der økt norsk mathvete-andel vil være viktigst. For havre bør det være mulig å ha nær 100 prosent norsk andel, forteller Sundqvist.

Også for urkorn, som i dag har et forbruk på ca. 10.000 tonn, og for planteproteiner fra erter, åkerbønner og havre, er målsettingen en langt hørere norskandel.

– Både sortsutvikling, dyrkingsteknikk, tilgjengelig arealer og forbedrede industriprosesser tilsier at økt norskandel er mulig, sier Sundqvist.

Samarbeidsavtalen ble signert av Egil Olsvik som er leder for Partnerskapet for norsk matkorn og planteprotein, og Nina Sundqvist i Stiftelsen Norsk Mat.

Powered by Labrador CMS