Foto: Norsk Matglede på Geilo 2021.

Geilo inviterer til matglede, vinfestival og oktoberfest

Publisert: 8. september 2022 kl 12.21
Oppdatert: 9. september 2022 kl 08.46

­Med søkelys på småskalaproduksjon, økologiske råvarer og kortreist mat, har Norsk Matglede befestet sin posisjon som formidler av norske og lokale mattradisjoner. I tillegg arrangeres vinfestivalen Stetten og den tradisjonsrike Oktoberfesten i den samme perioden.

Matfestival for 19. gang

Norsk Matglede, på folkemunne kjent som "matfestivalen", er godt i gang med planleggingen foran årets arrangement.  

– Det er veldig morsomt å invitere fastboende, hytte-hallinger og tilreisende til matglede på Geilo, sier Stine Holtedahl, ansatt i Visit Geilo og deltager i arrangørgruppa.

 Norsk Matglede arrangeres helgen i den første høstferieuken, og passer dermed uansett om du og familien har høstferie i uke 39 eller 40. 

– Det er 19. gangen Geilo arrangerer Norsk Matglede, og vi ser at det er rekordstor pågang fra utstillere. Veldig hyggelig å se at både nye og gamle utstillere ønsker å være med. Vi vet at dette arrangementet er et fast treffpunkt på fjellet for mange, og det tiltrekker seg mange besøkende, sier Stine Holtedahl.

Mattorget i sentrum

Annonse

Den 8. oktober er datoen for Norsk Matglede og arrangementet foregår i et bilfritt Geilo sentrum. Her vil det være et utvalg av utstillere, deriblant lokale matprodusenter som byr på kjøtt, fisk, søtsaker, oster, honning og grønnsaker.  

– Det vil også bli lagt opp til auksjon, barneaktiviteter og noen andre overraskelser på programmet, sier Holtedahl, og legger til at for de mest ivrige er det også mulig å avslutte dagen med den tradisjonsrike Oktoberfesten som har vært arrangert på Geilo i flere tiår.

Vinfestival

Stetten er i ferd med å bli et kjent navn på Geilo. Vinfestivalen blir arrangert for 8. gang, helgen før Norsk Matglede.
–  Stetten er absolutt å anbefale for alle som er glad i god mat og god drikke, sier Holtedahl.
– I stedet for å legge alle aktivitetene på et sted, er vinfestivalen lagt opp med vinmesse i sentrum, vinvandring rundt på Geilo, og Winemaker's Dinner på utvalgte restauranter. Tidligere år har Winemaker's Dinner blitt raskt fullbooket, så jeg anbefaler å bestille raskt dersom man ønsker å delta på dette, avslutter Holtedahl.

 

Ledige stillinger – Conveniencejobb