Fra venstre Jan Ove Tryggestad, ordfører i Stranda, landbruks- og matminister Sandra Borch og fabrikksjef Hans Jostein Langelo. Foto: Per Eide

Matministeren på Grandiosa-fabrikken

Publisert: 13. september 2022 kl 08.30
Oppdatert: 13. september 2022 kl 09.35

­Orkla Foods Norges fabrikk på Stranda på Sunnmøre er Nord-Europas største pizzafabrikk. Her ble den første produksjonen av Grandiosa startet opp i 1980, og siden da har fabrikken hatt en rivende utvikling med sterk vekst i salget av dypfryst pizza.

Årlig produseres det mer enn 38 millioner pizza Grandiosa og Big One på Stranda. Det har i løpet av de siste fem årene blitt investert 650 millioner kroner i fabrikken, deriblant i et helt nytt pizzabakeri.

– Vi setter stor pris på å få besøk av landbruks- og matministeren og er stolte over å få vise frem produksjonen vår, sier fabrikksjef Hans Jostein Langelo.

Råvarer fra norsk jordbruk er en viktig del av produksjonen, og det brukes kun norsk kjøtt og ost. Til sammen 4.500 tonn med ost går med til pizzaproduksjonen hvert år.

– Pizzafabrikken på Stranda er kort og godt en suksesshistorie. Det dreier seg om så mye mer enn de 150 trygge arbeidsplassene på selve fabrikken. Ringvirkningene er betydelig for norsk landbruk. Det går med 45 millioner liter norsk melk bare til osten som brukes, og det er leveranser fra rundt 250 gårdsbruk. Jeg er både imponert og stolt, sier landbruks- og matminister Sandra Borch.

Annonse

Ledige stillinger – Conveniencejobb