Slik vil baksiden av Mills-tubene se ut de neste månedene. Foto: Mills

 

Foto

Mills

Nye Mills-tuber sparer miljøet

Publisert: 6. april 2022 kl 10.43
Oppdatert: 6. april 2022 kl 21.11

Det betyr redusert klimaavtrykk for 21 millioner tuber fra fabrikken i Fredrikstad. Alle Mills-tubene er berørt: Mills kaviar, Polarkaviar, Kaviarmix, Majones og Remulade, samt majones fra Vita hjertego’.

Utslippskutt på 74 prosent

Ved å endre fra aluminium som utvinnes for første gang til resirkulert aluminium reduseres Mills-tubenes klimagassutslipp med 74 prosent årlig. Dette tilsvarer over 3.500 tonn med CO2 eller 272 runder rundt ekvator med bensinbil, skriver Mills i en pressemelding.

LES MER | Mills kuttet klimautslippene med 92 prosent i 2021

Nytt design

I anledning endringen kommer tubene å være tydelig merket «resirkulert» de neste månedene.

–  Vi vet at mange ønsker å ta bærekraftige valg i matbutikken, og dette er en måte å hjelpe dem på vei. Vi håper også at forbrukere blir mer bevisst på klimafordelene ved å resirkulere aluminium. Målet er at andelen tuber som blir resirkulert etter bruk øker, og at færre havner i restavfallet, sier produktsjef Marthe Romnes i Mills.

Saken fortsetter under annonsen

Emballasjen består av 100 prosent resirkulert aluminium, utenom korken som er av plast. 95 prosent av den resirkulerte aluminiumen kommer fra forbrukeravfall og de resterende fem fra industriavfall.

Resirkuleringen skjer ved 700 graders varme, så alle bakterier og urenheter forsvinner. Aluminiumet beholder alle sine egenskaper etter resirkuleringsprosessen og kan gjenvinnes uendelig mange ganger.

Mills forsikrer verken smak, holdbarhet eller kvalitet blir påvirket som følge av endringen.

 

 

 

 

Saken fortsetter under annonsen

 

 

Ledige stillinger – Conveniencejobb