Foto

Tom Haga

Håvard Werkland ble Årets kokk

Publisert: 19. september 2023 kl 08.38
Oppdatert: 22. september 2023 kl 12.04

­Fem lag deltok i kåringen, men det var til slutt Håvard Werkland som ble vinneren av Årets kokk 2023 og Norges kandidat til Bocuse d’Or.

Werkland, som er fra Kyrksæterøra i Heim kommune, jobber til vanlig som assisterende kjøkkensjef hos restauranten Speilsalen i Trondheim.

– Det var magisk! Det er den beste følelsen man kan få som konkurransekokk, sier en glad Werkland ifølge Stavanger Aftenblad.

Med seg på laget hadde 29-åringen coach Lisbeth Wollum Størvold og commis Leon Haarberg Nilsen. En commis er et ungt kokketalent som assisterer deltakeren.

Historiske agurker

I årets utgave av konkurransen skulle kokkene bruke høyrygg, bogstek, margbein og meieriprodukter som hovedråvarer. Gydas jordepler, Burgunderkål og Historiske agurker var obligatoriske grønnsaker, og i tillegg skulle smaksprofilen i norsk akevitt innarbeides i ett av garnityrene.

Bak Werkland ble Aleksander Vartdal fra Oslo nest best, mens Aron Espeland fra Bryne ble nummer tre.

Saken fortsetter under annonsen

Vinneren av Årets kokk blir kandidat til Bocuse d’Or Europa 2024, som neste år er på hjemmebane i Trondheim. I Trondheim vinnes billettene til Bocuse d’Ors verdensfinale i 2025. Halvparten av de 20 landene får gå videre fra Europafinalen til verdensfinalen i Lyon.

 

 

Ledige stillinger – Conveniencejobb