Arne Hjeltnes, stolt vinner av hedersprisen. Foto: Børge Solem | Catapult Film AS

Arne Hjeltnes, stolt vinner av hedersprisen. Foto: Børge Solem | Catapult Film AS

Det Norske Måltid 2022

Hedersprisen til Arne Hjeltnes

Publisert: 3. februar 2023 kl 06.16
Oppdatert: 3. februar 2023 kl 07.55

− Årets vinnere er produkter av aller høyeste kvalitet og representerer Matnasjonen Norge på en fantastisk måte. På lik måte som årets hedersprisvinner Arne Hjeltnes er de innovative og setter norske råvarer i sentrum, sier Kristin Austigard, leder for Det Norske Måltid.

LES MER | Her er de 13 kategorivinnerne i Det Norske Måltid

Lun formidler

Slik formulerer juryen seg:

«Årets hedersprisvinner er med sin omfattende kunnskap og lune formidlingsform en kjær matprofil. Han er kjent for å skape begeistring og engasjere publikum med sin folkelige stil, krydret med gode historier, og ispedd litt humor».

− Arne Hjeltnes har en genuin lidenskap for de norske produsentene, og har løftet dem frem gjennom sin synlige rolle i flere tiår. Det er på høy tid at han ble hedret av bransjen og får den oppmerksomheten han fortjener, sier Kristin Austigard.

Arne Hjeltnes var på tur med 200 representanter fra Norsk kjøtthandel under finalen 2. februar, og ble derfor overrasket med prisen i forkant under et smalahovearrangement på Vaaghals restaurant i Oslo.

Saken fortsetter under annonsen

Stor ære

– Det er en stor ære å bli hedret av Det Norske Måltid. Jeg har reist mye rundt blant norske matprodusenter, og opplever så og si daglig hvor viktig denne kåringen er for å løfte fram den gode norske maten.

Han legger til:

– Det Norske Måltid er vårt store nasjonale matarrangement, og prisene henger veldig høyt. At jeg skulle havne i et så celebert selskap som hedersprisen er, kom veldig overraskende på meg. Jeg har selv vært med og dele ut hedersprisen, og vet hvilken fin gjeng jeg nå har blitt en del av.

 

Ledige stillinger – Conveniencejobb