Bergenser og gründer Johan-Petter Raa overtar eierskapet av McDonald’s Rådalen, Lagunen og Arken.   

Foto

McDonald’s

Overtar landets største McDonald’s

Publisert: 15. august 2023 kl 09.19
Oppdatert: 15. august 2023 kl 09.19

­Bergenser og gründer Johan-Petter Raa har vært franchisetaker i McDonald’s i over 20 år. Den 1. oktober overtar han eierskapet av McDonald’s Rådalen, Lagunen og Arken. Alle ansatte har fått tilbud om å bli med videre.   

Johan-Petter Raa eier i dag McDonald’s Torgalmenningen, Oasen, Bryggesporen, Vestkanten i Loddefjord og McDonald’s på Stord. Etter overtagelsen av de tre restaurantene, teller organisasjonen hans Rama AS nærmere 650 ansatte, og blir med det en betydelig aktør innenfor restaurant- og hotellbransjen i Vestland.

– Vår ambisjon er å fortsette å vokse i Bergen og i Vestland, og skape en felles kultur på tvers av restaurantene. Medarbeiderne på de tre restaurantene har fått tilbud om å bli med oss på denne reisen, noe jeg håper og tror de ønsker, sier Johan-Petter Raa i en pressemelding.

Alle ansatte ble mandag informert om overtagelsen på et allmøte. Raa peker på opplæring og kulturbygging som deres viktigste oppgaver fremover.

– Da kommer de gode resultatene, sier han.   

Satser med lokalt eierskap

Bakgrunnen for overtagelsen er at McDonald’s ønsker å satse i Bergen, med lokalt eierskap.    

Saken fortsetter under annonsen

– Selv om vi er en global merkevare, har vi som mål å være en lokal aktør. Sammen med sin ledergruppe har Johan-Petter bygget opp en solid driftsorganisasjon med fokus på gode gjesteopplevelser og utvikling av medarbeidere. De har flere ganger mottatt utmerkelser for sitt arbeid. Vi er derfor trygge på at vi har fått den beste partneren til å videreutvikle merkevaren og fortsette å skape gode gjesteopplevelser her, sier Ann Helen Våge, administrerende direktør i McDonald’s Norge.

Overtar Norges største

En av restaurantene som nå får et nytt eierskap, er Norges største McDonald’s-restaurant målt i omsetning, nemlig McDonald’s Rådalen. Tilfeldighetene skal ha det til at det var her Johan-Petter Raa startet sin karriere for 32 år siden.

– Min lange fartstid gjør at jeg kjenner organisasjonen ut og inn, og er trygg på hvordan vi må jobbe for å sikre en god og langsiktig drift. Jeg ser frem til å overta de tre restaurantene. Ekstra gøy er det at jeg startet min karriere på McDonald’s Rådalen i 1991, da som restaurantmedarbeider, sier han.

Flere muligheter for unge

Å gi muligheter til unge i Bergen har lenge vært en drivkraft for Johan-Petter Raa. I dag samarbeider de med Utekontakten i Bergen om å gi unge arbeidserfaring og har initiert et prosjekt for å skape trygge byrom for ungdommen, i tillegg til å sponse lokale idrettsklubber.

– Vi vet hvor viktig det er for unge å oppleve mestringsfølelse og kjenne på en tilhørighet; det være seg gjennom jobb, idrett eller andre fritidsaktiviteter. Dette arbeidet skal vi fortsette med, også gjennom våre tre nye restauranter, avslutter Johan-Petter Raa.

Saken fortsetter under annonsen

 

Ledige stillinger – Conveniencejobb