Kjøkkensjef Anika Madsen.

Foto

Sebastian Torjusen

Prestisjetung pris til Restaurant Iris

Publisert: 24. november 2023 kl 13.39
Oppdatert: 24. november 2023 kl 13.39

­Den fransk-baserte La Liste er kjent for å være en av de mest innflytelsesrike restaurantguidene i verden og har siden 2015 i tillegg gitt ut priser som anerkjenner kokker, restauranter og regioner som utmerker seg gjennom fremragende matlaging, innovasjon, bærekraft og autentisitet. "Game Changer" prisen tildeles enestående kokker og restauranter som har kjempet for å endre kjøkken- og bransjekulturen.

– Dette er stort. Sammen med hele teamet på Iris har vi jobbet døgnet rundt for å gi gjestene våre unike matopplevelser og nye perspektiver for hvordan mennesker i fremtiden må bruke ressursene fra naturen på en langt bedre og mer bærekraftig måte, sier kjøkkensjef Anika Madsen i en pressemelding.

I begrunnelsen fra juryen trekkes det frem at Madsen og Iris "presenterer et nytt bærekraftig ekspedisjonsmåltidskonsept med fokus på opplæring om sjøens biodiversitet."

Og videre

“Kokk Anika Madsen tar opplevelsesmiddager til nye høyder med fokus på opplæring om havforvaltning og bærekraft, servert i det futuristiske kunstverket Salmon Eye, som flyter på Hardangerfjorden.”

Maemo var inne på topp 200-listen over de beste restaurantene i verden til La Liste i 2018. men dette er første gang en norsk restaurant vinner en egen pris.

– Vi er særlig stolt over å vinne gamechanger prisen. Det er nettopp det som driver hele konseptet vårt: ønske om å forandre hvordan verdens matsystemer fungerer, slik at vi kan ta være på natur og biomangfold. Jeg er både rørt og stolt over alle som er involvert på Iris, Salmon Eye og Eide Family, sier Madsen.

Saken fortsetter under annonsen

Daglig leder for det uavhengige senteret Salmon Eye, hvor Iris ligger, mener dette viser at verden etterspør forandring.

– Vårt formål er å informere og inspirere de som kommer til Salmon Eye og Iris, slik at politikere og myndigheter må sørge for endring. Vi skal bli veldig mange flere mennesker på jorda, og de trenger mat som har lavt avtrykk både for klima og naturen. Det er den historien vi ønsker å fortelle. Jeg er stolt over Anika og alle som er med på Iris, sier Sebastian Torjusen.

Ledige stillinger – Conveniencejobb