Lagerhotellet skal etter planen stå klart i april 2024.

PTG med stor leveranse til nytt lagerhotell

Publisert: 5. september 2023 kl 08.47
Oppdatert: 5. september 2023 kl 08.47

­Avtalen innebærer leveranse av et stort to-trinns NH3-anlegg (ammoniakk), og utgjør en betydelig kontraktsverdi for PTG.

– Vår ambisjon i Tønsberg er å bygge Norges største kommersielle fryselager med et fullautomatisert høylager. Her har valget av PTG som en langsiktig samarbeidspartner vært viktig, sier administrerende direktør Espen S. Karlsen i Glacio i en pressemelding.

Glacio ble etablert i 2003, og har omfattende erfaring innenfor fryselagring og temperaturregulert transport. Konsernet har i dag fire lagerhotell for frys- og kjølevarer, hvorav to i Østfold og to i Sverige.

Karlsen fortelller at de allerede har sikret seg betydelige kontrakter, inkludert en med Nortura Tønsberg, og har store forventninger til å utvide tilbudet i Norge.

– Det nye lagerhotellet er strategisk plassert ved Åskollen i Tønsberg, rett ved E18, og i nærheten av andre store aktører innenfor næringsmiddelproduksjon. Beliggenheten er ideell for effektiv transport og nærhet til Oslo-regionen.

– Ikke minst ligger vi like ved siden av Nortura som er en av våre viktigste kunder. Med det nye det fryselageret tilfredsstiller vi et omfattende og komplekst temperaturbehov fra en av Norges største matprodusenter, sier Karlsen.

Glacio vil tilby en rekke tjenester med en ubrutt temperaturkjede i det nye anlegget, inkludert innfrysning, fryselager, superkjøl, kjølelager, tining og pakking og klargjøring for transport. Lagerhotellet forventes å stå ferdig i april 2024.

Saken fortsetter under annonsen

–Ved å kombinere disse tjenestene, ønsker vi å være en attraktiv logistikkpartner for markedet på vestsiden av Oslofjorden, sier Espen S. Karlsen.

Glacios administrerende direktør uttrykker viktigheten av å investere i løsninger som posisjonerer dem som ledende innenfor bærekraftig lagring og logistikk av næringsmidler.

- Med matvarer som hele tiden må holde en perfekt temperatur, så tåler vi ingen driftsstans. Med PTG har vi en høy grad av trygghet for at maskineriet er dimensjonert riktig, og at det er valgt energieffektive løsninger.

 

 

Salgssjef Roy Fjellstad i PTG er glad for kontrakten og samarbeidet med Glacio.

– Dette er en omfattende kontrakt for oss, og involverer mange medarbeidere i både Tromsø og Malmefjorden. En stor del av denne leveransen er egne produkter i form av FrioComp kompressoraggregater produsert i egen fabrikk i Malmefjorden, i tillegg til flere underleverandører i Norge, Spania og Tyskland. Vi ser også at vår avdeling i Grimstad og våre søsterselskaper på Østlandet vil kunne være raskt på plass ved behov.

Saken fortsetter under annonsen

 

Ledige stillinger – Conveniencejobb