Annonse

Pizzabakeriet Grillede Grønnsaker - én av fem om dagen!

I tillegg er Pizzabakeriet Grillede Grønnsaker økologisk og merket med Ø-merket. Det betyr at alle ingrediensene i pizzaen er økologiske: grønnsakene, melet, mozzarellaen, tomatene og krydderet.

- Dette er et kinderegg av en pizza. Det er en av fem om dagen, den smaker godt og er naturlig rik på protein, sier leder for ernæring og helse i Orkla Foods Norge, Linn Anne Bjelland Brunborg i en pressemelding.

Kun 14 prosent av den norske befolkning som spiser anbefalt mengde grønnsaker hver dag ifølge Utviklingen i norsk kosthold (Helsedirektoratet), og målet med pizzaen er å bidra til å øke dette.

- Det er viktig for oss å kombinere kos med et litt bedre kosthold. Vi håper folk senker skuldrene litt og ønsker med Pizzabakeriet Grillede Grønnsaker å tilby en enkel måte å spise mer grønnsaker på og samtidig som den smaker godt, sier Bjelland Brunborg.

- Som alltid er smak viktigst, og jeg er spesielt fornøyd med å ha fått til gode og crispe grønnsaker med mye smak. I tillegg er bunnen sprø og luftig, og bakt med tipo-0 hvetemel. Det beste melet for en luftig og sprø bunn, sier Marius Niva, pizzakokk i Orkla Foods Norge.

Pizzabakeriet Grillede Grønnsaker er en porsjonspizza (427 g) og inneholder fem typer grønnsaker: rød og grønn paprika, squash, spinat, og brokkoli i tillegg til tomater i tomatpuréen.

Fakta om økologisk og vegetarisk mat:

  • +21 prosent økning i økologisk i norsk dagligvare (1. halvår 2016)
  • 25 prosent av omsetningen av økologisk er på grønnsaker
  • Økende interesse for vegetarmat
  • Få er fullstendig vegetarianere, men 47 prosent sier at de spiser vegetarisk innimellom
  • 40 prosent sier de har spist mer vegetarisk de siste årene og at de planlegger å øke forbruket også neste år

Kilde: Omnibus 2016, Spisefakta 2016, Perceptor 2016, Orkla Matbarometer

Pizzatrend 2017

Det mest spiste middagsmåltidet i Norge, og årets Spisefakta viste at forbruket av fryst pizza øker for første gang på mange år (selvrapportert forbruk). Forbruker ønsker at fryst pizza likner på hjemmelaget, er fersk og nybakt. Hemmeligheten ligger i bunnen noe som er bakgrunnen til Pizzabakeriet bruker tipo-0 mel som anses for å være det beste melet for en luftig bunn.

*Fem om dagen er fem 100 g eller 1 dl porsjoner grønnsaker eller frukt totalt 500 g hver dag fordelt halvparten på frukt og bær og halvparten grønnsaker.

(Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker)

Annonse
Annonse
Annonse