Annonse

Convenience 1/2019: 31 ran i 2018

Leder: Det spirer og gror!

Mat på farten ser ut til å være et foretrukket valg blant stadig flere nordmenn, og det er noe hele conveniencebransjen kan glede seg over.

Les lederartikkelen her

Norsk Tipping hedret Narvesen og Mix

På Norsk Tippings konferanse i slutten av januar ble Narvesen Mosseporten kåret til «Årets kommisjonær» for 2018. Mix Lillesand ble kåret til «Årets servicehandel » og Mix CC Drammen stakk av med tittelen «Årets kremmer».

MAT PÅ FARTEN

Tar bit for bit av Norge

Da vi skrev om Big Bite høsten 2017 hadde selskapet 56 avdelinger i Norge, nå er de oppe i 66. I januar 2019 åpnet nok en ny avdeling, denne gang i Torggata midt i Tigerstaden. Køen sto langt ut på gateplanet på åpningsdagen - og totalt gikk det unna med over 1 000 subs og wraps.

Burger King i medvind 19 nye avdelinger siden 2017

I 2016 åpnet Burger King 18 nye avdelinger. Våren 2017 var de oppe i 60. Nå er vi oppe i hele 79 Burger King i Norge. Sist i rekken er det nye utstillingsvinduet på Karl Johan som åpnet i januar, smiler toppsjefen Rune Sandvik i King Food.

TEMA: RAN

31 bransjerelaterte ran i 2018

I 2018 ble det begått 7 ran i kiosk, 18 ran i bensinstasjoner og 6 ran i servering. Thor Martin Bjerke er sikkerhetsrådgiver i Virke, han bekrefter at antall ran har falt markant de siste 10 årene. Den positive utviklingen har imidlertid stagnert, og nå har tallene stabilisert seg på rundt 24 til 32 ran i året.

Systematisk ransforebygging virker

I Circle K jobber de systematisk med en rekke forebyggende tiltak for å forhindre ran, samtidig som de har solide rutiner for å følge opp medarbeidere som blir utsatt for ran. Det har gitt gode resultater.

Ble ranet med pistol på natten: Jeg har gått videre i livet

I november 2015 ble en medarbeider ranet med en pistol da han var på jobb på bensinstasjonen i Åsane. Han ble truet og stripset fast med hendene på ryggen. Selv om mange blir traumatisert av en slik hendelse, er ransofferet sitt budskap til andre bransjekolleger at det også kan gå veldig fint videre i livet.

McDonald’s suksess på to hjul

I slutten av november begynte Foodora og McDonald’s sitt samarbeid om levering av McDonald’s mat til Oslofolket. Foodora-avtalen var et viktig strategisk grep McDonald’s tok for å tilpasse seg de endrede forbrukervanene til nordmenn. Tall fra de første månedene viser at Delivery-lanseringen har vært en stor suksess.

Lunsj med Iman Winkelman

Skaper du ro i rekkene bak, får du handlefrihet fremover

Iman Winkelman (35) gleder seg stort til å ta fatt på jobben som leder for Virke KBS. Som leder er han utpreget nysgjerrig og svært entusiastisk og kanskje litt utålmodig av og til. Han liker imidlertid å lytte, og han elsker å være med der tingene skjer. Det er noe som kommer godt med i den nye jobben.

Bransjejus

- Hvordan går vi frem for å gi en advarsel?

- Kan vi vektlegge alder og kjønn ved ansettelse?

FASTE SIDER

Produkter

Flere sider med produktnyheter

Bransjenytt

Flere sider med bransjenyheter

Leverandørguide

Se nettutgaven her

Convenience kommer ut seks ganger årlig og setter søkelys på dagens og morgendagens serveringssteder for travle mennesker.

Les mer om bladet

Bestill abonnemnent

Last ned bladet elektronisk

Følg oss på Facebook

Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev

PRØVELES EN UTGAVE GRATIS!

 

 

Annonse
Annonse
Annonse