PAPIRUTGAVEN

Her er årets andre Convenience

Leder: En tid for glede!

Etter et merkverdig år kommer nye muligheter, og nå kan det endelig se ut som det lysner. Jeg lengter virkelig etter en saftig softis med masse topping, med en deilig nytraktet kaffe attåt! Det er jeg ikke alene om.

Les hele lederen her

Isbaren i Sandefjord

Et retroeventyr med 50-talls tvist

Litt bortgjemt i en bakgård i Sandefjord sentrum finner vi et iskremeventyr av det sjeldne slaget. Her åpner det seg en helt annen verden av fargerike nostalgiske duppeditter og interiør fra 50 og 60-tallet.

– I år åpner vi i slutten av april, og det gleder vi oss virkelig til. Det samme vet vi at mange barnefamilier, stamkunder og våre medarbeidere gjør. Det er alltid stor stas, og det er mange som har høye forventninger når vi endelig åpner dørene, sier daglig leder Tabita Hals.

«Menyen er inspirert av de mest populære amerikanske iskrem-dessertene, og det betyr at vi har størrelser deretter»

Ta iskremsalget til nye høyder!

Her får du sesongens trender

Glade spreke farger, gode klassiske smaker med mindre sukker og en bærekraftig emballasje er det som teller når iskremsesongen starter for fullt.

– For et par år siden startet trenden med unicorn, og nå følger vi opp med masse sprekt tilbehør for mermaids, eller havfruen på norsk. Når det kommer til topping og montering ser vi at inspirasjonen kommer fra velkjente serier og tegnefilmer, sier Annika Anderses, brand manager for Nic i Sverige, Norge og Finland.

Favorittfargene er gjerne lys rosa, lysegrønt, turkis, sjøgrønt, magenta og blått i mange ulike nyanser. Det skal bugne av eventyrlige farger – likeså som i tegnefilmene.

Andre temasaker:

Veggie de Luca: Går for Veggis

Mc Donald's på iskremtoppen

Nå blir iskremen "grønn"

Circle K:

Pizzasalget har tatt helt av i distriktene

I oktober lanserte Circle K Peppes Pizza sitt nye samarbeid på rundt 230 stasjoner i Norge. Utrullingen har så langt vært en suksess i distriktene. Ved Circle K Ørje har det gått unna med over 2 300 pizzaer siden oppstart.

– Mange nordmenn bor veldig langt fra nærmeste Peppes-restaurant. Vi elsker pizza, derfor er det ikke så rart at vi har fått såpass sterke resultater på denne satsingen, sier matansvarlig Thomas Bjørseth Nilsen i Circle K Norge.

Best:

Oppgraderer med nytt design og ruller ut Pizzaeksperten

I løpet av det siste året har Best oppgradert om lag 20 stasjoner med nytt design. Nå står 10-12 stasjoner for tur, og det nye konseptet Pizzaeksperten har fått en sentral plass på stasjonene.

Målet er å være godt rigget for å øke kapasiteten på mat i tiden fremover. Best har i flere år sett at trenden med mat-på-parten er i vekst.

– Her har vi gjort oss noen erfaringer fra andre selvstendige aktører som har vært inne på våre stasjoner tidligere, forklarer Tom Borgersen.
Det har gitt dem nyttig kunnskap om hva som slår an. De har også erfart hvordan dette påvirker bemanningen, og hva som skal til for å betjene kundene på beste måte.
– Det er noe av bakgrunnen for at vi har satset på Pizzaeksperten som er vårt eget konsept. Dette passer fint som shop-in-shop på våre stasjoner.

Interiør: En viktig brikke for å friste kundene inn i butikk

Conveniencebransjen har i mange år vært kjent for å ha en enkel innredning. De siste årene har vi sett en endring i positiv retning og nye prosjekter viser at et moderne og tidsriktig interiør skaper vekst og trekker flere kunder.

– Vår erfaring er at flere aktører innen gatekjøkken/fastfood i lang tid har kjørt en stil som er det enkleste man kan oppdrive. I tillegg har vi sett at at de gjerne legger alle pengene sine i et godt kjøkken med maskiner, utstyr og disker, sier Silje Andersen, kategorisjef for interiør i Niche.

Fra at man kun har levert mat og drikke på farten, der kjøkkenet fikk høyeste prioritet, viser trenden at stadig flere velger å fokusere på at det skal være hyggeligere å sette seg ned.

NM i sunn fastfood 2021:

Meld deg på i årets konkurranse!

I FNs frukt- og grøntår er det mer aktuelt enn noen gang å fremme sunne valg på farten. OFG arrangerer i 2021 NM i sunn fastfood for 8. gang.

– Kundene ønsker sunne alternativer, derfor er det et konkurransefortrinn å selge sunn fastfood, fremholder matfaglig ansvarlig og kokk Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Miniportrettet:

En kaffe med Per-Åge Halseth Flattum

Markedssjef i Deli de Luca/Tiger

Hvordan kom du inn i conveniencebransjen?
– Det var litt tilfeldig. Når jeg var ferdig med studiene dukket det opp en jobb som produktsjef i Cloetta som jeg syns så veldig spennende ut. Jeg søkte på stillingen, men ble slått på målstreken fordi jeg var uerfaren og kom rett fra studier. Likevel åpnet det seg en mulighet, og jeg startet i en junior stilling før jeg etter hvert ble produktsjef for Cloetta sin pastillportefølje, med Läkerol i spissen. Deretter jobbet jeg som KAM inn mot Coop før jeg skiftet side og begynte som kategorisjef, og nå markedssjef i Deli de Luca/Tiger. Jeg tror det gir en styrke å ha forståelsen av hvordan man tenker på begge sider av bordet.

«Alt det arbeid som legges ned av alle seriøse bransjeaktører er med på å trekke oss bort fra holdningene om at vi kun serverer ’junkfood’.»

Bransejus: SOMMERFERIE

Hva sier reglene om planlegging av sommerferien?

Sommeren nærmer seg, i hvert fall med tanke på planlegging. Loven krever at arbeidsgivere varsler minst to måneder før ferien starter, og før det er det viktig å følge den lovpålagte saksbehandlingen.

Advokat og partner Jens Kristian Johansen og advokat Vibeke Holm Teslo i Advokatfirmaet Hjort har arbeidsrett og pensjon som sine spesialfelt. Her gir de deg svaret på hvilke regler du som arbeidsgiver må forholde deg til.

Kommentar av Gerd Byermoen i OFG: Take away har fått en ny betydning

24 tiltak for bedre rekruttering

Ledelse i praksis:

  • Slik bruker du Instagram i jakten på ny jobb
  • Ledelsestrender i 2021
  • 6 tips for innovative ledere i verdensklasse
  • Dette ønsker de ansatte seg akkurat nå
  • Gi nyansatte en god start

Dette og mye mer får du i Convenienience utgave 2/2021.

God lesning!

Får du ikke bladet i posten?

Bestill et abonnement her, eller last ned vår digitale utgave her.