Her får du Convenience utgave 6/2021

Publisert: 24. november 2021 kl 09.25
Oppdatert: 25. november 2021 kl 13.08

Leder:
Ja, vi elsker pizza!

I denne utgaven har vi pizza som tema, og jeg må innrømme at pizza har noe særegent ved seg. Det er en uhøytidelig rett, et enhåndsprodukt som senker terskelen når vi møtes. I det noen sier; Vil du komme over på en pizza? forstår vi umiddelbart hva det dreier seg om. Du kan la dressjakken og den lille sorte ligge hjemme - kom som du er. Kanskje er det derfor vi omfavner pizza i så stor grad.

Les hele lederen her

Pizzaeksperten i Ulefoss:

Har doblet salget av pizza siste år

VESTFOLD OG TELEMARK: Ved Best Ulefoss skifter de viskere og tar oljeskift samtidig som de byr på smakfulle Thoriumburgere og kvalitetspizza som gjerne serveres på ekte porselen – og salget har doblet seg så langt i år.

Saken fortsetter under annonsen

Årlig omsetter de for om lag 11,6 millioner kroner, hvorav mat- og drikkekategorien utgjør 35-40 prosent. I 2020 kunne de vise til et overskudd på 307 000 kroner.
– I år blir resultatet enda bedre takket være utrullingen av pizzatilbudet vi nå har ved stasjonen her, sier driver Knut Arne Stoa.

Lantmännen Unibake:

Lanserer en nyhet i conveniencekanalen

Lantmännen Unibake har i lengre tid jobbet for å utvikle et helt nytt produkt for conveniencebransjen. Enkelt forklart, en matbolle uten den søte smaken, som raskt kan serveres som en pizza eller ostebolle.

Det nye produktet kan være et godt alternativ til toast, pizza eller panini, spesielt hvis man ikke vil ha pølse. Samtidig har koronapandemien gjort at stadig flere nordmenn foretrekker mat produsert i Norge.
– På toppen av dette har det vært et udekket behov i veimatmarkedet for et raskt, enkelt og litt sunnere alternativ, sier Fredrik Gruffman, kategoriansvarlig og markedssjef for storhusholdning i Lantmännen Unibake.

Slik hever du kvaliteten på pizzabunnen

Saken fortsetter under annonsen

Pizza er en klassiker som vi aldri blir lei av, både med italiensk tynn bunn eller den tykkere amerikanske varianten. Toppingen er mer varierende og følger mattrendene. Samtidig vet vi at mange lokale pizza-bakere bruker
vanlig hvetemel til å lage pizzabunner.


– Våre nye produkter lanseres nå i 2 kilo forpakninger spesielt egnet for å lage proffe pizzabunner, sier key account manager i Lantmännen Cerealia, Fatma Ster.

Det betyr at man enkelt kan lage gode pizzabunner med et mel som er tilpasset formålet.

Livly AS:

Selger restaurantkit til vanlige folk

Nye forretningsmodeller innen restaurantbransjen ser ut til å viske ut grensene mellom hjemmelaget mat, ferdigmat og restaurantmat. Nå skal skykjøkkenet Livly bistå restaurantene med å nå 2,5 millioner nordmenn.

Saken fortsetter under annonsen

– Vi har blant annet inngått et samarbeid med Ahaan i Oslo hvor vi gjennom et samarbeid med Oda selger deres populære Kyllingcurry. Kitet inneholder
alt du trenger – det eneste du må gjøre er å varme currysausen og kyllingen, fordele ingrediensene og servere, sier gründer og daglig leder av Livly, Jonas Stokke.

Konseptutvikling:

7-Eleven med faste lave dagligvarepriser

Den 1. november åpnet det nye konseptet 7-Eleven Market som tilbyr et bredt utvalg daglivareprodukter til faste lave priser til folk i farta.

Kjøpmennene i den den nye butikken i Frognerveien i Oslo, Tonje og Alvaro Hernandez Rivas, har forberedt seg i lang tid.
– Vi har jobbet med dette siden i fjor, og nå har vi 94 kvadratmeter butikk som byr på 1 100 varelinjer. Av disse utgjør 100 dagligvarer som er bestselgere i Rema 1000, sier Alvaro og Tonje.

De to kjøpmennene har stor tro på at dette vil slå an, spesielt siden utvalget handler om kjente dagligvarer som folk trenger i hverdagen.

Saken fortsetter under annonsen

Kassesystem:

Hvilke fordeler oppnår du med et godt kassesystem?

Dersom du driver en restaurant eller et serveringssted, har du antagelig ofte hørt snakk om POS. Men hva betyr POS? Enkelt forklart; Det står for Point of Sale, det engelske ordet for  kassasystem.

Et riktig restaurant-POS vil optimalisere arbeidsflyten, forbedre gjesteopplevelsen og gi en fullstendig oversikt over restauranten eller serveringsstedet. Oversikten får du ved å integrere alle
kanalene dine, eksempelvis som take away, nettbestilling, personaladministrasjon, bordbestilling, kundeadministrasjon, lojalitet med mer. Les mer om hvilke vurderinger du bør gjøre før du velger system.

En kaffe med Magnus Birkelund, ny leder i Virke Servicehandel:

- Det aller beste er å møte alle medlemmene!

Saken fortsetter under annonsen

Hvordan har det vært å komme inn i jobben?
– Jeg startet i fellesferien nå i sommer, så jeg er ganske fersk. Likevel har det vært veldig spennende. Det tar gjerne litt tid å sette seg inn i en ny jobb og et nytt fagfelt, ikke minst tar det litt tid å
treffe medlemmene for å lære hva som er viktig for dem, sier han til Convenience.

Bransjejus:

Av advokater og partnere i Hjort, Jens Kristian Johansen og Monica Syrdal:

Ledelse i praksis og arbeidsliv

Convenience utgis av Medier og Ledelse AS som daglig skriver om ledelse og arbeidsliv. I samarbeid med Dagens Perspektiv får du her nyttige saker for å holde deg oppdatert på dette fagfeltet. Les flere saker på dagensperspektiv.no.

Dette og mye mer får du i utgave 6/2021.

Får du ikke bladet i posten?

Bestill et abonnement her, eller last ned vår digitale utgave her.

Lurer du på hva vi har skrevet om tidligere? Her er vårt digitale bladarkiv

Trenger du hjelp til å registrere deg som digital leser? Slik kommer du i gang

Ledige stillinger – Conveniencejobb