Design: Bram design.

PAPIRUTGAVEN

Convenience 4/2021 er på vei i posten!

Publisert: 16. september 2021 kl 09.20
Oppdatert: 24. november 2021 kl 13.38

Leder:

Gjør det enkelt!

Når det ropes fra alle kanter om å finne flere kreative løsninger i en krevende tid, kan man av og til bli litt forvirret. Som drivere og gründere liker man jo ofte å dra i gang nye ideer og nye prosjekter, men er det og alltid skulle presentere noe nytt til kundene det beste? En ting har jeg lært med årene; lytt til erfarne folk, uansett hvilken bransje du tilhører!

Les hele lederen her

Mix Ankenes Truckstop i Narvik:

Fra bensinstasjon til spiseri

Mix Ankenes ligger langs E6 litt syd for Narvik og er et velkjent stoppested for den lokale befolkningen, lastebilsjåfører og turister. Egg og bacon er en av bestselgerne på menyen, i tillegg til saftige angusburgere og milkshakes.

Saken fortsetter under annonsen

Etter omprofileringen fra Esso till Mix i 2009 har de satset ytterligere på mat, søtsaker og andre typiske kioskvarer.
– Her har vi et godt utvalg av gode gammeldagse retter som egg og bacon, saftige hamburgere, fish & chips og kyllingsnadder. Vi har sånn sett gått mer over til å bli et spiseri, i tillegg til vår ordinære kioskdrift, sier den erfarne driveren Anbu Rat.

Bjørn’s Gatekjøkken i Holmestrand:

Tar de minste på alvor

I sommer har Go2Grill-kjeden utvidet menyen for barna, det har gitt gode resultater. Et eget fruktbeger følger alltid med på kjøpet når de minste bestiller sin favorittmeny.

Katherin Hansen er daglig leder ved Bjørn’s Gatekjøkken som ligger vegg-i-vegg med Shell på Grelland ved Holmestrand i Vestfold. I år har de deltatt i NM i Sunn Fastfood med en tilpasset barnemeny. Konseptet er så enkelt at selv barna kan forstå det. Smårollingene kan bestille akkurat det samme som voksne, men porsjonene er mindre. Resultatene så langt er svært gode.

Husly Kafe & Catering:

Saken fortsetter under annonsen

Grønne bowls funker i Bø

Telemark: Med oppstart rett før pandemien, har kreative retter på menyen sørget for god drift hele veien.

– Bestselgeren er helt klart blitt bowlen som du kan få i ulike varianter som panerte villreker, kylling satay eller ovnsstekt laks.

 

Shell Sjøormen:

Engasjerte medarbeidere gir økt salg i Seljord

Saken fortsetter under annonsen


Shell Sjøormen kan vise til kraftig vekst for sunne kyllingwraps i sommer. Det takket være dedikerte medarbeidere som brenner for sunn mat i farta.
– Vi har god vekst på matkategorien og vi har spesielt en medarbeider, Caroline Johansen, som brenner for å fremheve sunne varianter på menyen, sier driver Anette Halvorsen.
Med på laget har Caroline hele teamet på Shell Sjøormen.  De får både fjellfolk og gjennomreisende til Bergen, Odda og Haugesund til å velge sunnere varianter av «mat i farta».

 

På bryggekanten i Stavern:

Fish & chips og streetfood slår an i kystperlen

Som gjennomreisende i Stavern fristes kundene både av den velkjente retten fish & chips, og eksotiske taco-varianter med scampi og blekksprut.

Saken fortsetter under annonsen

– Ved Dampskipsbrygga kan folk få seg en deilig hjemmelaget fish & chips, og ved Kaikanten får folk smake på litt mer eksotiske varianter som Duo Taco Fabio el Taco og Pulpo Mania, sier Preben Gulliksen.

Sistnevnte består av en variant med fritert og krydret scampi som serveres med pico de gallo, frisk ananas og frisk strimlet salat. Den andre består av marinert og grillet blekksprut og serveres med pico de gallo, fetaost, lime, toppet med reddik.

Forhandlerbytte i Bø

TELEMARK: Gunnar Mæland (67) gir seg etter 37 år i Circle K, og Malene Stenstad (34) skal etter planen overta nå i september.

– Det blir rart å gi seg etter så mange år, men jeg kommer ikke til å pensjonere meg helt med det første, sier Gunnar med et godt glimt i øyet.

Mæland er kjent for å være lidenskapelig opptatt av god stasjonsdrift igjennom alle år, og humøret er alltid på topp.

Saken fortsetter under annonsen

Planen nå er at Malene Stenstad skal overta deler av selskapet og drive videre som daglig leder.

– Det gjenstår noen forhandlinger, og når Malene overtar kommer jeg til å fungere litt som en «back up», smiler han og legger raskt til;

– Men jeg blir ingen «syvende far» i huset.

En kaffe med Thomas Bjørseth Nilsen i Circle K

Matsjefen i Circle K ble tidlig inspirert til å lage gode retter av sine bestemødre i nord. Etter en imponerende kulinarisk reise, handler det nå om å lage gode matopplevelser langs vei i Norge.

– Det er ikke slik at alt blir en suksess over natten. Man må ha en god dose «stayerevne» når man introduserer nye konsepter. Så må man drive det godt over tid, slik at det blir skikkelig innarbeidet og godt kjent blant kundene. Det er en av de utfordringene vi kan møte på ved nye utrullinger. Hvis vi ser på den historiske utviklingen fra pølser, boller og burgere, til det som serveres i dag, har det vært en reise i kvalitet, utvikling og utvalg, sier han til Convenience.

Bransjejus:

  • Har de ansatte krav på betalte pauser og eget pauserom?
  • Kan jeg si opp en ansatt som ikke gir god nok service?

Ledelse i praksis:

Rekruttering

En feilansettelse kan koste bedriften dyrt. Slik kan du bli mer sikker på at dere identifiserer og velger riktig ansatt.

  • Når sjefen står i veien for karrieren
  • De positive sidene ved avbrytelser på jobben
  • 5 skritt for å bli flinkere til å delegere

Produktnytt

Finn din leverandør på Convenience Markedet:

 

Dette og mye, mye mer kan du lese om i Convenience nr. 4/2021.

Får du ikke bladet i posten?

Bestill et abonnement her, eller last ned vår digitale utgave her.

Ledige stillinger – Conveniencejobb