Bli inspirert med Convenience 2/2022

Publisert: 6. april 2022 kl 14.02
Oppdatert: 8. april 2022 kl 10.03

LEDER

Gi oss en inspirerende vår!

Endelig ser vi en lysning i form av at pandemien ikke er fullt så farlig. Samtidig blir vi påvirket av nyhetsbildet der en nasjons handlinger, og kanskje en manns handlinger, påvirker hele verden.

La oss sørge for å ta vare på alle de ukrainske og russiske medborgere som både jobber og bor i Norge – for de er det mange av - og en hel del jobber i vår bransje. Selv om dette alvoret tynger oss, er det fullt lovlig å håpe på bedre tider.

Les hele lederen her.

SOFTEN AS

TELEMARK: I Ulefoss og Bø sørger Soften isbar for at telemarksfolket får seg en svalende iskrem i sommerhalvåret. Det som startet som et koronatiltak for å overleve, har blitt så god butikk at de nå er et fast innslag på torgene.

Saken fortsetter under annonsen

BAKO AS

Årets iskremtrender følger på med nye lekne figurer slik vi har sett de siste årene. Det skal fortsatt bugne av sterke farger og i år skal man i tillegg klinke til med smakfulle kjeksbiter med tilhørende sjokolade og fyldige sauser.

Deli de Luca Park

Ved Deli de Luca i Drammen har de siden i høst solgt dessertiskremen Skåret fra Hennig-Olsen Is. Så langt har salget godt strålende til tross for at kuldegradene har ligget på minussiden.

– Vi begynte med Skåret i høst og så langt har salget gått bra til tross for at det ikke er den store iskremsesongen ennå, sier Ahmed Yar Khan, som også driver Deli De Luca Bragenes i Drammen sentrum. 

Saken fortsetter under annonsen

Bryggeri- og Drikkevareforeningen

I årets første måned kan bensinstasjoner og kiosker vise til en sterk vekst for alkoholfritt øl, brus og energidrikker sammenlignet med 2021.

– Vi ligger i verdenstoppen på salg av brus uten sukker, og vi ser den samme trenden for energidrikker. Folk går for sukkerfrie varianter og totalt har salget av sukkerfri brus landet på 65 prosent tidligere. Her er det ingen andre land som kan vise til noe tilsvarende, sier Ramseng.

 

YX-selveiere danner eget selskap:

Saken fortsetter under annonsen

YX-selveierne har frem til nå vært organisert i en egen forening. Nå har de stiftet eget aksjeselskap for å få økt slagkraft i møte med oljeselskap og andre underleverandører.

– Like sikker som jeg er på at vi gjorde det rette da vi organiserte oss i en forening i 2008, er jeg sikker på at vi nå gjør det rette ved å etablere vårt eget AS, sier daglig leder Hans Petter Andersson i det nystiftede selskapet Selveierne AS.

Drammen Mat- og drikkemesse

I midten av mai vil Servicegrossisten Øst AS samle store deler av bransjen til en inspirerende og hyggelig mat- og drikkemesse i Drammenshallen.

Messen blir arrangert den 12. mai og det legges opp til et variert program i tillegg til alle utstillerne.
– Dette er en årlig messe som på grunn av pandemien ikke har vært arrangert siden 2019, sier daglig leder i Servicegrossisten Øst, Tomas Torvik.
Saken fortsetter under annonsen
 
Bransjejus:
 
Kan jeg si opp en som ikke fungerer i jobben?
 
Hei,
Jeg driver flere avdelinger og registrerer at i en av dem så har jeg en ansatt som ikke fungerer godt nok. Jeg har fulgt vedkommende opp, herunder gitt opplæring – men han er ikke tilstrekkelig høflig med gjestene og gjør for mye feil, både med tanke på bestillinger og kassen. Han er ikke i prøvetid. Kan jeg si ham opp?
Saken fortsetter under annonsen
 
 
Dette og mye, mye mer får du i denne utgaven av Convenience.
 
Vi ønsker våre lesere og abonnenter en riktig god påske, så kommer neste utgave ut i midten av mai, og den er spekket med spennende bransjestoff!
 
Vi sees!
 
Beste påske-hilsen
 
Karine H. Henriksen
Redaktør i Convenience
 
NB! Husk å tipse oss om gode drivere ute i felten, det er sånn gode saker blir til - og det er sånn vi kan lære av hverandre!

Ledige stillinger – Conveniencejobb