En liten smakebit av sommerens utgave

Publisert: 8. juli 2022 kl 14.12
Oppdatert: 13. september 2022 kl 10.41

­LEDER:

Sommeren står for døren, og skal vi tro tallene vil fortsatt mange nordmenn feriere her til lands. Spesielt aktuelt blir det nå som pilotene i SAS er ute i streik og mange må endre på sine ferieplaner.

Les hele lederen her.

BÆREKRAFT:

Reitan Convenience til topps i internasjonal kåring

BERLIN: Reitan Convenience Sverige mottok «NACS European Convenience Retail Sustainability Award” for sin innovative satsning på PBX – fremtidens kiosk.

Saken fortsetter under annonsen

– PBX er vår viktigste investering noensinne. Det var med stor ydmykhet vi satte oss det ambisiøse målet om å skape verdens mest bærekraftige kiosk. Denne prisen er en viktig anerkjennelse på at vi har startet noe viktig. Med PBX ønsker vi å skape en forretningsmodell med et positivt avtrykk både sosialt, økonomisk og ikke minst miljømessig, sier Mariette Kristenson, CEO i Reitan Convenience.

INVESTERING:

Bygger Norges råeste gatekjøkken

SETERMOEN I BARDU: Anne-Lise Sørensen (55) har drevet gatekjøkken i snart 37 år i en liten tømmerhytte på 70 kvadratmeter. Nå investerer hun 28 millioner kroner i det som skal bli Norges råeste gatekjøkken.

Den erfarne driveren av Patricias Gatekjøkken ved Sætermoen i Bardu startet planleggingen av det nye bygget for noen tilbake.
– Jeg kjøpte opp nabotomten for tre-fire år siden. I 2021 rev vi bygget som sto på denne eiendommen så selve planleggingen med forprosjekteringen av det nye bygget startet rett før koronaen slo til, sier Anne-Lise Sørensen.

Nå er selve byggingen i gang. Til høsten kan både kunder, ansatte og fremtidige generasjoner glede seg til signaturbygget står klart.

Saken fortsetter under annonsen

MAT OG DRIKKE:

Etterlengtet vekst for Narvesen på Karl Johan

EIDSVOLLS PLASS: Narvesen på Karl Johan er endelig i full sving etter to år med et labert kundegrunnlag. I mai 2022 kom den etterlengtede veksten Rafif Al-sed Yasein hadde håpet på.

OPPLEVELSE OG REISELIV:

Hennig-Olsen Is inn på to nye fornøyelsesparker

Den sørlandske iskremprodusenten er fra tidligere inne på fire store fornøyelsesparker i Norge. Denne våren har de sikret seg plass på to nye; Tusenfryd og Bø Sommarland.

Saken fortsetter under annonsen

Iskrem hører naturlig hjemme på fornøyelsesparker, og både ved Tusenfryd og Bø Sommarland har de sentrale steder i parkene med iskremutsalg.
– Her får opplevelsesglade nordmenn alt fra småis, kuleis, softis og slurp, sier salgssjef for proffmarkedet Jørn Veiset.

FASTFOOD:

Nye tider for sub-kjeden Big Bite

Den norske fastfood-kjeden kan i år jubilere med 25 års drift i Norge. Nå er de oppe i 74 avdelinger og forventer en omsetning på 300 millioner i 2022.

–  Det er ikke mange norske fastfood-kjeder som har overlevd så lenge som 25 år. Det synes vi er ekstra stas, sier kjedeleder Eigil Almenning i Big Bite.

Saken fortsetter under annonsen

I den kommende tiden statser kjeden på nye sunne retter på menyen, nye farger og ny logo.

– Budsjettet for i år ligger på 300 millioner kroner, og det har vi tro på at vi skal klare, sier Eigil.

BEDRIFTSPROFILEN:

Gjør det enklere å øke salget med praktiske ”gadgets”

TT Micro har i lang tid hjulpet bransjeaktører med økt salg i form av praktisk tilbehør til folk som er på farten. Produktene og tjenesten de tilbyr, gjør de enklere for driverne å utvide sortimentet.

– Eksempelvis var et av de første produktene våre en promilletester. Dette ble drevet av en endring i promillegrensen fra 0,5 til 0,2 og produktet er fortsatt stort i dag, sier daglig leder, Ole Morten Skymoen.

Saken fortsetter under annonsen

I tillegg byr vi på....

Bransjejus:

  • Ofte stilte spørsmål om ferieavvikling og feriepenger

Praktisk ledelse:

  • 5 ting hodejegere ser etter når de jakter på ledere
  • Noen smarte spørsmål til jobbintervjuet
  • 10 tips ved ansettelse av sommervikarer

Dette og mye mer får du i sommerens utgave. Husk å tipse oss om gode saker i god tid før neste utgave som kommer ut i midten av september. I mellomtiden, god lesning!

Ønsker du å bestille et abonnement? Trykk her.

Ledige stillinger – Conveniencejobb