Annonse

Arbeidsliv og ledelse

Færre gikk konkurs i 2021

I 2021 gikk 3331 bedrifter konkurs og 1599 ble tvangsav-viklet av myndighetene. Samlet ga dette en nedgang i konkurser og tvangsavviklinger på 9,8 prosent sammenlignet med 2020.

Halvparten av arbeidsstyrken åpne for ny jobb

Pandemien har gjort at mange har revurdert om jobben fortsatt passer inn i livet. Halvparten av arbeidsstyrken er nå enten på jakt etter ny jobb eller åpne for nye muligheter, og i dag 3. januar er den dagen i året hvor flest leter etter ny jobb på Finn.no.

Sterkeste oppbemanningsplaner på 18 år

Arbeidsgivere i alle sektorer planlegger å bemanne opp i fjerde kvartal, ifølge ManpowerGroups nyeste arbeidsmarkedsbarometer. Men stadig flere sliter med å rekruttere de menneskene som trengs.

Kan trekke ansatte i lønn for å administrere tips

Arbeidsgiver har mulighet til å trekke ansatte i lønn for merkostnadene ved at ansatte mottar tips, slår Oslo Tingrett fast. Spørsmålet er om dette da også vil gjelde gaver og rabatter fra tredjepart.

MANGE I JOBB: Unge som er ferske i arbeidslivet, bør gjøre seg kjente med hvilke rettigheter de har som arbeidstakere. FOTO: Arbeidstilsynet.

Fem råd til deg som skal ut i sommerjobb

Har du fått deg sommerjobb? Da skal du ha en arbeidskontrakt, og du bør sjekke at den sier noe om arbeidstiden din og hvilken lønn du får.

Foto: Karine Hildonen Henriksen

Ny rekrutteringsordning til fiskeyrket

Fiskeri- og sjømatministeren ønsker å rekruttere flere unge til fiskeyrket, og har derfor avsatt 30 tonn kongekrabbe til en ny ungdoms- og rekrutteringsordning i 2021.

Antall dagpengemottakere økte med 255 prosent i fjor

371.100 personer mottok dagpenger i fjor, viser nye SSB-tall. Det er en økning på 255 prosent fra året før.

Annonse
Annonse
Annonse