Annonse

Mat på farten

NyåpningBurger King åpner dørene i Oppdal

Den 17. september kunne restaurantsjef Lilly Caroline Åsell fyre opp grillen på Burger King Oppdal. Med seg har hun et topp motivert team som gleder seg til å ta imot burgersultne oppdalinger, hyttefolk og gjennomreisende.

Costa Coffee er ti år på rad kåret til Storbritannias ledende kaffekjede. Foto: Karine H. Henriksen

Costa Coffe inn i Norge

Konkurransen i det norske kaffemarkedet hardner til. Nå kommer kaffen til Europas største kaffekjede – Costa Coffee – hit til landet.

Årets convenienceprodukt i 2019Argentinske villreker på tre minutter

Norice Seafood vant i 2019 pris for beste convenienceprodukt på den internasjonale fiskemessen i Brussel. På bare tre minutter kan du enkelt servere en smakfull, eksotisk og sunn sjømatrett til folk i farta.

Restaurantgjester kjøper mer når mat og drikke kan bestilles på mobilen, erfarer en restaurant i Trondheim. Foto: Karine H. Henriksen

Vi kjøper mer når vi bestiller fra bordet med app

Mange restauranter vil fortsette med kontaktløse løsninger også etter pandemien. Gjestene kjøper mer når mat og drikke kan bestilles på mobilen.

Nå åpner Burger King i Valdres

Onsdag tenner Burger King grillen på Leira. Det skjer kun et halvt år etter at det første spadetaket ble tatt.

NM i sunn fastfood 2021 er i gang

I sommer konkurreres det igjen om å servere den beste maten til folk i farta. Blant årets deltagere finner vi bensinstasjoner, streetfoodutsalg, spiseri, kafeer, fastfoodrestauranter og gatekjøkken.

Smitterisikoen økte markant på restauranter og hjemmefest

Risikoen for å bli koronasmittet er tre ganger høyere når man spiser på serveringssteder. På hjemmefesten øker risikoen med 70 prosent, viser en studie fra FHI.

Orkla kjøper New York Pizza

Orkla har inngått avtale om å kjøpe 75 prosent av aksjene i New York Pizza, som er en av Nederlands ledende pizzakjeder.

Circle K utvider menyen for glutenfri mat på farten

Fra i sommer får om lag 400 000 mennesker med glutenintoleranse et nytt og etterlengtet mattilbud langs veiene i Norge. Nå tilbyr Circle K et bredt utvalg av glutenfri mat for hele familien.

SverigeMax åpner restaurant nummer 138 i Borås

Den nye Max i Brämhult blir restaurant nummer 138 i Sverige og har plass til over 200 gjester.

Avtalen med O'Learys betyr et enda større tilbud av hyggelige spiseopplevelser på Kolbotn og i Sarpsborg. (Foto: Citycon).

O’Learys til Kolbotn Torg og Storbyen

Citycon fortsetter å styrke tilbudet av mat og drikke. Nå er Citycon enig med O’Learys om etablering på Kolbotn Torg og Storbyen i Sarpsborg.

Take away-suksess for lokal restaurant i Bergen

Da koronakrisen slo til og gjestene måtte holde seg hjemme ble mange restauranter over hele landet tvunget til å tenke nytt. En av restaurantene som tidlig startet et tett samarbeid med Foodora var Royal Gourmetburger & Gin, som har hatt en økning i både ordre, omsetning og nye kunder.

Burger KingLanserer premium gourmet- burgere

I dag lanserer Burger King Gourmet Grill, og gjør dermed gourmetburgere mer tilgjengelig for folk. De nye burgerne er av premium ingredienser med nye og fristende smakskombinasjoner.

Serveringssteder i Bærum får åpne

Serveringssteder får åpne igjen i Bærum, det bestemte formannskapet lørdag. Skjenkeforbudet er fortsatt gjeldende.

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

NHO– Færre vil klare å overleve

NHO Reiseliv er skuffet over at Oslo ikke vil vurdere å åpne for servering før 20. mai. Mange arbeidsplasser settes i fare, sier Kristin Krohn Devold.

Domino's risikerer tvangsmulkt for manglende universell utforming på sin bestillingsapp. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Domino's trues med tvangsmulkt om de ikke lar kunder bestille pizza i blinde

Diskrimineringsnemnda reagerer på at appen til pizzakjeden Domino's ikke støtter en skjermleser for blinde. Nå truer nemnda med mulkt.

Respondentene i undersøkelsen har også stor tro på at butikkene vil klare å kutte matsvinnet ytterligere. Men folk har aller mest tro på seg selv. Foto: Too Good To Go

7 av 10 handler helst hos de som tar matsvinn på alvor

68 prosent av nordmenn vil helst handle i dagligvarebutikker som tar matsvinn på alvor, ifølge en undersøkelse som Norstat har gjort for Too Good To Go.

Danmark gjenåpner, men ikke uten kontroverser

Danmark åpner opp på flere områder. Fra i dag kan danskene blant annet få spise på restauranter igjen – med noen få, men omdiskuterte, begrensninger.

MATSVINNRedder mer mat enn noen gang

Too Good To Go opplever rekordhøy aktivitet, både blant butikker og app-brukerne. Hittil i år er det solgt 536.882 poser med overskuddsmat gjennom appen – 25 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Max mobilapp lanseres i Norge

Nå kan alle burgerglade gjester i Norge bestille, betale og finne den nærmeste Max-restaurant direkte via Max-appen. Bestillingsløsningen har i lang tid vært tilgjengelig i Sverige, og nå lanseres den for take away her til lands.

Just Eat mangedobler arbeidsstokken

Just Eat har ansatt flere enn 120 sjåfører siden oktober i fjor, og tredobler nå salgsstyrken for å vokse i Norge.

Hot burgernyhet hos MAX

For første gang noensinne er Grand Deluxe Pepper Jack ’n’ Chili å finne på MAX-menyen – en passelig sterk nyhet med smak av syltet chili og kremaktig Pepper Jack-ost.

Biltema i Namsos åpnet tre dager før skjema

Biltema investerer sterkt i utbygging av nye konseptvarehus med egen cafe, og kjedens nyeste varehus i Namsos er nå åpnet. Etableringsteamet har jobbet med full innsats og i løpet av fredagen ble det avgjort at kjedens nyeste og mest moderne varehuset åpnet samme dag, 3 dager før planlagt åpning.

30 prosent opp for Just Eat

Antall take away-bestillinger hos Just Eat økte med over 30 prosent i fjor. Selskapet har nå over 125 000 kunder og formidlet matbestilllinger for 250 millioner kroner i Norge i løpet av 2020.

Nortura Proff og ESSO Deli de Luca fortsetter samarbeidet

Ny avtale sikrer levering av pølser, hamburgere, pålegg, egg og hvitt kjøtt fra Gilde og Prior i to nye år. Avtalen er en av de største i servicehandelsmarkedet.

Grove fristelser på hjemmekontoret

Trenger du en oppkvikker på hjemmekontoret? En fristende lunsj gjør underverker for både humør, arbeidsglede og konsentrasjonsevne. Og jo grovere, desto bedre.

Bytter kantinen med take away

I 2020 økte antallet take away-lunsjer med 40 prosent, sammenlignet med året før. – Hjemmekontoret har gitt det norske folk nye lunsjvaner. Nordmenn har byttet ut kantinen på jobben med take away på hjemmekontoret, sier Odd Stian Gullhav i Just Eat.

Dette var nordmenns favorittmat i unntaksåret 2020

Foodora-budene syklet over to millioner kilometer med mat og varer i fjor. Det tilsvarer 52 ganger rundt jordkloden. Les hva nordmenn bestilte mest av og hvor de bestilte aller mest i 2020.

Her er tiltakene i kommunene på Østlandet

Utbruddet av den muterte virusvarianten i Nordre Follo førte lørdag til strenge nedstenginger i ti kommuner i Oslo-regionen. Søndag ble nye tiltak for ytterligere 15 kommuner lagt fram.

Slik serverer du supermat på farten

Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) slår et slag for den norske hodekålen. Du skal lete lenge etter noe som er sunnere, friskere og mer næringsrikt enn kålen. Den dyrkes over store deler av vårt land og vi har den hele året. Den regnes som supermat og passer godt til det meste av kjappe måltider på farten.

Her er finalistene til Helsedirektoratets nye prisutdeling

Nå er finalistene til aktører i matvarebransjen som har gjort en særlig innsats i arbeidet for bedre kosthold klare. Det deles ut utmerkelser i kategoriene sunnere produkter og sunnere markedsføring. Vinnerne kåres i tilknytning til finalearrangementet til Det Norske Måltid 5. februar.

Studie: Å droppe lunsjpausen kan være helseskadelig

Hopper du over matpausen på jobb kan føre til økt sjanse for fysisk og psykisk utmattelse, ifølge en ny studie ved Høgskolen i Innlandet.

Circle K kunder har reddet 200 000 måltider

Ved hjelp av en populær app for å redde overskuddsmat har Circle K-kunder over hele landet kjøpt 200 000 poser med mat.

Sot bar & burger åpnet på Majorstua

Burger-kjeden som har sitt utspring fra Trøndelag åpnet denne uken en ny avdeling på Valkyrien kjøpesenter på Majorstua i Oslo. I tillegg varsler de fem nye restauranter i 2021.

Restaurantbransjen i Sverige ned 18,6 prosent i tredje kvartal

Ferske tall fra SCB viser en nedgang på 18,6 prosent i tredje kvartal sammenlignet med samme periode i 2019. I andre kvartal var nedgangen på hele 40,1 prosent.

– Ikke grunnlag for konkurs i Joe & The Juice Norge

Nyheten om at en "rengjøringsgigant har begjært Joe & The Juice konkurs" har versert i den norske finanspressen fredag. Få timer etter kom kjeden med en kommentar til oppslagene.

Just Eat vil hjelpe restauranter med omstilling

Takeaway-selskapet Just Eat lager en ordning for nye restauranter som ønsker å begynne med hjemlevering. Tiltaket er en reaksjon på de nye skjerpede koronareglene.

Stolte produsenter av «junkfood»

Maten til McDonald’s kalles ofte «junkfood», men de fleste ingrediensene er kvalitetsråvarer produsert av norske bønder. I en ny, nasjonal kampanje tar McDonald’s et oppgjør med myten om at maten som serveres er av dårlig kvalitet.

Satser stort på Kylling Club sandwich

Shell/St1 har i lang tid jobbet for å endre matvanene på veien gjennom å ha et godt utvalg av sunn og tidsriktig mat på Shell-stasjonene i Norge. Andre uken i september satset kjeden på ennå et nytt produkt; Kylling Club sandwich.

Nå rulles Peppes Pizza ut på Circle K i hele Norge

Circle K, Peppes-Restaurants og Scandza annonserer i dag at de gjør hele Norges favorittrett enda mer tilgjengelig. Gjennom samarbeidet med Circle K øker antall utsalgssteder for Peppes Pizza fra 81 til over 300 over hele Norge.

Dette spiste nordmenn i sommer

Foodora leverer i dag i 13 byer over hele landet, og stadig flere får øynene opp for hvor lettvint det er å få matfavorittene levert på døren. Med en sterk vekst for selskapet det siste halvåret, er det ekstra spennende å se på fakta om nordmenns vaner når det kommer til hjemlevering av mat sommeren 2020.

3,7 millioner måltider reddet

Nordmenn har reddet 3,7 millioner poser med overskuddsmat fra å ende opp som svinn. Så langt i år ligger tallet på 1 million poser – en økning på 13 prosent fra samme periode i fjor. Parallelt har Too Good To Go registrert 270.000 nye brukere det siste året.

Fra krevende til tosifret vekst for GO2 grill

SOMMER 2020: Konseptet til Systemkjøp og GO2 grill, har klart seg godt gjennom pandemien. – Sommeren frem til medio august har vært svært bra sett i lys av situasjonen vi er i.

Kalde drikker blant vekstvinnerne for Circle K

SOMMER 2020: Ann Helen Våge, kategori- og markedsdirektør i Circle K Norge, bekrefter at våren ga et fall i matomsetningen, men at sommeren har gitt god vekst. Kalde drikker, energi-drikke, sjokolade, smågodt, tobakk og mat har vært populære kategorier i sommer – sammen med relaterte sesongprodukter som flaskegass og mobiltilbehør.

40 prosent opp for burgere

SOMMER 2020: – For KYSTEN RUNDT er det våre medlemmer innen fastfood, kafe og kro som har bidratt til veksten her. Det så mørkt ut i slutten av mars, så en god sommer har vært helt avgjørende for mange medlemmer. Vi har også en betydelig andel kantiner, og i det segmentet er det fortsatt betydelig nedgang, Torbjørn Ellingsen.

PEPPES vokser på take-away

SOMMER 2020: Peppes har gjennom 50 år bygget en god kultur og et tydelig konsept. Nå vokser de på leveringer.

Rekordrask overgang til franchise i Deli de Luca – alle driverne tjener penger

Deli de Luca har satt en ny standard i convenience, først i bysentra og siden langs landeveien. Framover skal franchisemodellen hjelpe dem med å øke markedsandelen. Alle franchisetakerne i kjeden tjener penger.

Ny utmerkelse for sunnere kosthold

Helse- og omsorgsdepartementet oppretter utmerkelser for aktører i matvarebransjen som har gjort en særlig innsats i arbeidet for bedre kosthold. Nominasjonen er åpen til 15. november 2020.

Nygrillet i Nydal

Etter en kort koronautsettelse er Burger King Nydal i Furnes endelig klar til å tenne grillen. Fredag 14. august, klokken 10.00 åpner dørene på den moderne Burger King restauranten.

Tolv av tretten Burger King-ansatte har testet negativt

På søndag 9. august ble det kjent at en medarbeider ved Burger King Telemarksporten testet positivt på en hurtigtest av korona. Nå har tolv av tretten fått negative prøvesvar melder NRK. Torsdag ettermiddag kunne burgerkjeden igjen åpne dørene for kundene.

foodora i Norden starter salg gjennom Instagram

Instagrams eier Facebook gjør det lettere for mennesker å støtte sine lokale restauranter. Gjennom foodora og Instagram kan man nå gjøre en bestilling direkte via foodoras instagramkonto og få leveransen kort tid etter.

Nå kan du bestille Big Mac på mobilen

Stadig flere nordmenn foretrekker å bruke mobilen til å både bestille og betale for tjenester og produkter. Nå har det for alvor nådd restaurantbransjen og denne uken lanserer McDonald’s sin løsning gjennom app-en sin. Fra før har man kunnet få gunstige tilbud gjennom app-en, men nå kan du også bruke app-en når du skal bestille og betale for maten din.

- Venter storinnrykk i sommer

3 av 4 nordmenn skal på bil- eller motorsykkelferie i Norge i år. En ny undersøkelse viser at landets bensinstasjoner forventer storinnrykk og vekst i salget av tobakk, raske måltidsløsninger og snacks/kioskvarer. Mange har også lagt bedre til rette for barnefamilier på biltur og innført strengere rutiner for rene toaletter sammenlignet med tidligere.

Fortsatt behov for oppfølging av akrylamidnivåene

Mattilsynet har fått analysert akrylamid i utvalgte potetchipsprodukter på det norske markedet. Produktene er fra tre av de større produsentene i Norge. Resultatene viser at nivåene i enkelte av produktene fortsatt bør ned.

Vil endre matvanene på veien

6 av 10 nordmenn sier de vil spise mindre kjøtt for å redusere klimagassutslippene, men kun 3 av 10 av lastebilsjåførene sier det samme. Det ønsker en av Norges største bensinstasjonskjeder å gjøre noe med.

Nå kan du bestille Whopper på mobilen

Burger King lanserer nå en ny bestilling- og betalingsløsning for alle restauranter i Norge. Løsningen gjør det mulig å bestille mat fra Burger King direkte fra egen mobil, enten som Take-Away eller for å nytes i restauranten.

Tilbyr midlertidig takeaway-løsning

Matredder-selskapet Too Good To Go stiller appen til rådighet for serveringssteder som vil tilby takeaway – selv om det ikke nødvendigvis er overskuddsmat. – Vi gjør dette for å støtte små virksomheter som kanskje står i fare for å måtte stenge, sier kommunikasjonsrådgiver Lene Kallum i Too Good To Go.

Tilbyr kontaktfri hjemkjøring av mat

Just Eat tilbyr kontaktfri levering, slik at du slipper å møte den som kjører måltidet hjem til deg.

Kreative løsninger for å holde hjulene i gang

Burgerkjeden Munchies har inngått en samarbeid med Voi. Coronautbruddet fører til mange tomme sitteplasser i restaurantbransjen. Nå låner Voi ut elsparkesykler, slik at Munchies kan levere maten hjem til folk.

Burger King med tiltak mot smittespredning

Fra klokken 16.00 torsdag den 12. mars vil Burger King holde åpent som vanlig, likevel vil det kun være mulig å handle «take away», i «Drive-Thru» og gjennom hjemlevering. Det betyr at kjedens sitteplasser ikke vil være tilgjengelig for gjestene i tiden fremover.

Annonse
Annonse
Annonse