Annonse

Nytt om navn

Ny driftssjef på plass

I januar fikk Servicegrossisten Øst på plass en ny driftssjef.

ReitanInn på eiersiden av Pronofa

Deleierskap og strategisk samarbeid med alternativ proteinprodusent Pronofa blir viktig for Norsk Kylling sitt mål om å fase ut all importert soya fra kyllingfôr innen 2030.

OrklaKjøper Vesterålen Marine Olje

Orkla Health har kjøpt 95 prosent av aksjene i Vesterålen Marine Olje AS, som produserer ulike råstoff basert på hvit fisk, blant annet til tranproduksjon.

Pelly Butikkinnredning kjøper Butikkonsept og styrker sin posisjon i Norge

Oppkjøpet den 1. januar i 2022 styrker Pellys posisjon i det norske markedet og gir Butikkonsept tilgang til en bredere sourcing og et bedre tilbud på digitale verktøy.

Quickorder styrker staben

Under pandemien fikk restaurantnæringen et nødvendig digitalt dytt i ryggen, noe som skaper flere arbeidsplasser og helt nye muligheter for en bransje som lenge har hatt motvind. Nå har Quickorder styrket både markeds- og salgsavdelingen.

Karl Munthe-Kaas gir seg som norgessjef i Oda

Toppsjef Karl Munthe-Kaas i nettmatbutikken Oda vender blikket utenlands og overlater roret i Norge til Kristin Thornes Woldsdal.

Ny innkjøpssjef hos Servicegrossisten Øst

Forrige uke fikk Servicegrossisten Øst en ny kollega i innkjøpsavdelingen.

Dette er vinnerne av Eureca-fondet 2021

Det har vært et usikkert år i kokke- og restaurantbransjen, og nettopp derfor ønsker Eureca engros å bidra. Her er årets heldige vinnere.

- Vi fikk spille en helt spesiell rolle i et helt spesielt år, sier Foodora-sjef Elisabeth Myhre om selskapet som holdt hjulene i gang for store deler av restaurant-Norge under pandemien.

Foodora mer enn doblet omsetningen

Selskapet har holdt leveransene i gang for rekordmange restauranter over hele Norge gjennom pandemien og kan vise til en økning på hele 136 prosent i 2020. Selskapet utvidet tilbudet både geografisk og innen nye varer, samtidig som underskuddet ble redusert kraftig.

Hanne Stabell og Monica Csango har en sammensatt og variert bakgrunn innen journalistikk, historiefortelling, markedsføring, byrå -og gründervirksomhet.

Spisser seg mot matbransjen

Nyetablerte CsangoStabell produserer og utvikler kommunikasjon og historiefortelling om og med mat. Kjerneområdet er innholdsproduksjon for de fleste flater, herunder film og regi.

To nye medarbeidere til Servicegrossisten Øst

Servicegrossisten Øst AS er i sterk vekst og øker bemanningen i Lier. Målet er å ansette 10 nye medarbeidere utover høsten.

Produktsjefer i Orkla vant gull i «VM i markedsføring»

Aldri før har noen fra Norge vunnet den prestisjetunge prisen.

Konsumgruppens gründer trapper ned

Gründer, daglig leder og hovedeier Arild S. Larsen (62) i innkjøpsgrupperingen Konsumgruppen Norge AS ønsker å trappe ned. Nå selger han sin eierandel i selskapet til Asko Norge.

Carolina Widell Robstad gleder seg over å være tilbake i Unilever.

Ny markedssjef i Unilever Food Solutions

Unilever Food Solutions har hentet tilbake matentusiasten og bloggeren Carolina Widell Robstad som ny markedssjef i Norge.

Gunnar Hvarnes blir kulinarisk sjef i Compass Group Norge

Fra 1. Juni tiltrer Gunnar Hvarnes rollen som ny culinary director i Compass Group Norge AS. – Dette styrker vår posisjon som den mest matlidenskapelige servicepartneren i Norge, sier managing director Robbie Robertson i Compass Group Norge.

Olav Bæverfjord, Country Manager i Burger King Norge og Steen Puggaard, CEO i King Food Scandinavia.

Nye toppledere i Burger King

Olav Bæverfjord blir ny Country Manager i Burger King Norge. Tidligere i år begynte Steen Puggaard i rollen som ny CEO i King Food Scandinavia.

Trond Bentestuen slutter som sjef i Rema 1000.

REITAN Trond Bentestuen slutter som Rema-sjef

Trond Bentestuen slutter som administrerende direktør for Rema 1000 med umiddelbar virkning. Grunnen er uenighet om veien videre.

Kristenson ny toppleder i Reitan Convenience

Johannes Sangnes gir seg som øverste sjef i Reitan Convenience, og sender stafettpinnen videre til Mariette Kristenson.

Jordanes kjøper Umoe Restaurants

Jordanes AS, eier av Scandza-konsernet, har blitt enig med Umoe AS om kjøp av 100 prosent av aksjene i Umoe Restaurants AS. Samtidig går Jens Ulltveit-Moe inn på eiersiden i Jordanes og blir medlem av styret.

Alt asiatisk blir kokebok

Elisabeth Le driver den populære matbloggen Alt asiatisk. Nå deler hun oppskrifter og hemmeligheter fra det sørøst-asiatiske kjøkkenet, mange av dem hentet fra morens blå oppskriftsbok. – Det jeg ønsker mest av alt med denne boken, er å vise at alle kan lære å lage asiatisk mat. Det er virkelig både enkelt, raskt og godt.

Her er Årets kjøpmenn i Reitan Convenience

Øyvind Thorsell fra Oslo, Alexander Martinsen fra Fredrikstad og Helge Finholt fra Mosjøen er kåret til Årets kjøpmenn i henholdsvis Narvesen, 7-Eleven og YX 7-Eleven. Prisen er en anerkjennelse av godt lederskap, gode resultater og evne til å skape god kultur.

Blir kommunikasjonsdirektør i Reitan Handel

Inger Sethov er ansatt som kommunikasjonsdirektør i nyetablerte Reitan Handel AS. Sethov kommer fra stillingen som konserndirektør i Hydro, hvor hun har vært kommunikasjonsansvarlig i 13 år.

Lise Finckenhagen er Priors nye ambassadør

Prior har inngått et langsiktig samarbeid med Lise Finckenhagen, som er en merittert kokk og populær matprofil, blant annet kjent fra flere TV-produksjoner.

Ny produksjonsdirektør i Ringnes

Patricia Medina går fra leverandørindustri til bryggeri når hun fra 1. mars 2021 starter i rollen som produksjonsdirektør i Ringnes AS. Patricia kommer fra stillingen som Vice President for Supply Chain Operations i Aker Solutions.

Sterk kompetanse inn i Reitan Handel

Annika Sigfrid og Rune Bjerke går inn som styremedlemmer og Monica Ødegaard starter som Chief Operating Officer (COO) i Reitan Handel.

Ny F.O.O.D.I.E hos Santa Maria på Vestlandet

Tor Kristian Høivik er ny på laget hos Paulig/Santa Maria. Med base i Stavanger følger han opp alle kunder i region Vest.

Forlater Kavli etter 16 år i sjefsstolen

Erik Volden (59) vil gå av som toppsjef i det norskbaserte næringsmiddelkonsernet Kavli i løpet av første kvartal 2021.

Winkelman ny direktør i Sparebankforeningen

Sparebankforeningen har ansatt Iman Winkelman som ny administrerende direktør. Winkelman kommer fra stillingen som leder av Virke Servicehandel. Sparebankforeningen i Norge har som formål å fremme medlemsbankenes interesser overfor myndighetene, det politiske miljø og allmennheten.

Reitan forenkler navn og struktur

Reitangruppen AS endrer navn til REITAN AS og forenkler selskapsstrukturen innenfor handel, eiendom og kapital. Samtidig sees det på muligheter for vekst.

Foodora henter ny sjef fra RED Performance

Foodora ble etablert i Norge i 2015 og har de siste årene vokst eksponentielt. I dag leverer selskapet mat fra over 1400 restauranter i 11 byer i Norge. Nå styrker foodora teamet ytterligere og Magnus Strømnes Bøe trer inn i rollen som Head of Commercial fra 1. september 2020, med ansvar for et voksende Commercial-team på rundt 30.

Ny toppsjef for Viessmann Refrigeration Systems

Kenneth J. Kløw (41 år) kommer fra stillingen som daglig leder i IcopalTak (BMI Group). Han har også med seg ledererfaring som administrerende for kulde- og varmepumpe entreprenøren EPTEC Energi, og Sales & Market Manager T&L Europe & Africa i Mettler Toledo.

Ansatte kjøper Crema Kaffebrenneri

Crema Kaffebrenneri ble etablert i Bodø i 1983, lenge før kaffebarene og spesialkaffen hadde gjort sitt inntog. I 1995 tok gründeren Svein Inge Dahl med seg kaffebrenneriet, ansatte og familien sørover for å etablere seg nærmere kundene. Siden den gang har det vært brent kaffe på Råstad mellom Sandefjord og Stokke.

Dejligbjerg Steen og Rakkenes inn i Norturas konsernledelse

Siw Dejligbjerg Steen er ansatt i Nortura og går inn i rollen som konserndirektør for området hvitt kjøtt og egg. Samtidig tiltrer Kjell S. Rakkenes stillingen som konserndirektør for området strategi, rammevilkår og kommunikasjon.

Lederskifte i Agra og Mills

Etter 42 år i sjefsstolen i Agra takker Knut G. Heje av. Nå overtar Mills-sjef Knut K. Heje konsernledelsen.

Ny toppsjef i Diplom-Is

Martin Kjekshus (44 år) kommer fra stillingen som VP production & General manager i Ringnes Supply Company. Martin har jobbet i Ringnes siden 2004. I Ringnes har han hatt ulike roller innen produktutvikling, produksjon, forsyning og salg HORECA. De siste 7,5 årene har Kjekshus vært ansvarlig for produksjon og daglig leder for Ringnes Supply Company.

Ny administrerende direktør i Coca-Cola European Partners Norge

Carl Lescroart overtar rollen som administrerende direktør for Coca-Cola European Partners Norge, og ser frem til å slutte seg til det norske teamet før sommeren.

Marit Haugen gjenvalgt som styreleder i TINE

Årsmøtet i TINE SA har gjenvalgt Marit Haugen fra Steinkjer som styreleder. Ny nestleder blir Rolf Øyvind Thune fra Rakkestad.

TINE gjør flere endringer i ledelsen

I årene som kommer vil arbeidet med iverksetting av TINEs nye strategi stå i fokus. I den anledning er det ansatt to nye direktører i konsernledelsen samtidig som to av dagens direktører skal inn i nye lederutfordringer for at vi skal nå våre mål.

Ny leder for bærekraft i Nortura

Cecilie Hultmann er ansatt som ny leder for bærekraft i Nortura.

Leder av Ny Mulighet AS på Otta ansatt

Svein Leirflaten blir daglig leder av Ny Mulighet AS på Otta.

Ny konserndirektør for økonomi og finans i Nortura

Henrik Frisell (45) er ansatt som CFO i Nortura. Frisell kommer fra stillingen som CFO i Kid, og har lang og bred erfaring fra økonomi og finans.

Ny konserndirektør i Nortura

Karolina Grønås Henriksen (44) blir konserndirektør for rødt kjøtt i Nortura.

Børre Kleivan blir ny sjef for McDonald's

Børre Kleivan blir ny leder av Food Folk Norge, som forvalter merkevaren McDonald’s i det norske markedet. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i Europcar Norge, og tiltrer stillingen den 3. februar 2020.

Ny direktør i Mattilsynet

Ingunn Midttun Godal tiltrer i dag stillingen som administrerende direktør i Mattilsynet.

Sverre Rosén overtar som Vice President og Norgessjef i Circle K

Sverre Rosén som for tiden er leder av forretningsenheten (Business Unit) Heartland i USA, vender hjem til Norge og Oslo i begynnelsen av august for å ta over stafettpinnen etter Christoffer Sundby. Rosén skal nå lede Circle K Norge inn i fremtiden.

Christoffer Sundby går fra Circle K og blir ny konsernsjef i Unicare AS

Christoffer Sundby (40) har valgt å si opp som sjef for Circle K Norge AS for å begynne som konsernsjef i Unicare AS, som leverer private helsetjenester innenfor omsorg, rehabilitering og primærhelse i Norge og Sverige.

TINE henter internasjonal markedsdirektør

For å styrke veksten for kundene i meierihylla, henter Tine inn internasjonal kompetanse gjennom ansettelse av ny markedsdirektør. Rick Lawrence, med erfaring fra ledende internasjonale merkevareleverandører som Mondelez, Unilever, Heineken og Cadbury, vil kunne styrke markedsarbeidet i både Norge og internasjonalt.

Tines første kvinnelige styreleder: Marit Haugen fra Steinkjer

Årsmøtet i Tine har valgt Marit Haugen (48) til ny styreleder i Tine. Melkebonden fra Beitstad i Steinkjer har bred organisasjonserfaring fra landbruket.

Ny toppsjef i St1 Norge

1. januar 2019 ble Kristine Vergli Grant-Carlsen (39) utnevnt som ny administrerende direktør i energiselskapet St1 Norge AS, et datterselskap av St1 Nordic Oy. Avtroppende administrerende direktør, Mika Wiljanen, vil fortsette i andre roller i selskapet.

Ny konserndirektør i Orkla

Jeanette Hauan Fladby (50) er utnevnt til ny konserndirektør i Orkla med ansvar for forretningsområdet Orkla Confectionery & Snacks

Konsernsjef-bytte i TINE

Hanne Refsholt takker av som konsernsjef TINE med en femdobling av resultatet på 14 år. Ny konsernsjef fra 1. januar 2019 blir Gunnar Hovland, nåværende administrerende direktør i BN Bank.

Annonse
Annonse
Annonse