Nyheter

Selger seg ned i Big Bite

Gründerne Trond Stavne og Roar Stjern (bildet) selger seg ned i Big Bite-konsernet, og inn som ny storeier kommer Salvesen & Thams Invest AS («S&T»).

Publisert Sist oppdatert

S&T har inngått en avtale med Stavne og Stjern om å erverve 40 prosent av aksjene i holdingselskapet Big Bite International AS, mens Stavne Holding AS og Stjern Holding AS skal eie 30 prosent av aksjene hver. Selskapets virksomhet fortsetter som tidligere, med hovedkontor i Trondheim.

Nytt styre

Styret i Big Bite vil bestå av Bjørn M. Wiggen (styreleder), Johan Skjølberg, Trond Stavne og Roar Stjern. Wiggen er styreleder og Skjølberg daglig leder i S&T.

Big Bite ble etablert i 1997 av Trond Stavne og Roar Stjern, og er i dag et landsdekkende franchisekonsept for salg av brødbasert ferdigmat. Selskapet selger produkter innen hurtigmat, som er et marked i sterk vekst. Big Bite etablerer seg i fellesarealer i kjøpesentre, og har i dag 50 ulike utsalgssteder.

Gode resultater

Big Bite Holding (konsern) hadde en omsetning på 111,8 mkr i 2014 (2013: 105,0 mkr) med et driftsresultat på 7,7 mkr (6,1 mkr) og et resultat før skatt på 4,6 mkr (3,8 mkr). Den samlede omsetningen til forbruker gjennom alle franchisetakerne var 175 mkr.

Kristin O. Schea konsernsjef

Kristin O. Schea er engasjert som daglig leder i Big Bite konsern. Hun har tidligere bl. a. vært daglig leder i Pierre Robert Group og konserndirektør marked i Nortura. Roberth Dahl fortsetter som daglig leder i det operative selskapet Big Bite Submarines AS.

Vi er glade for at S&T ønsker å være med som stor aksjonær i Big Bite med sikte på å utvikle selskapet videre, sier Trond Stavne og Roar Stjern. S&T har både kapital og betydelig merkevarekompetanse som kan bidra til å forsterke Big Bites vekst og markedsposisjon.

Spennende utvikling

Big Bite har hatt en spennende utvikling under Roar og Trond, sier Bjørn M. Wiggen. De har vist at konseptet fungerer gjennom god markedsforståelse, effektiv logistikk og motiverte franchisetakere. Vi synes det er spennende å bli invitert til å videreutvikle et selskap i vekst med base i Trondheim.

Det Trondheimsbaserte rådgivningsselskapet Experentia har bistått Stavne og Stjern i prosessen.

Bjørn Wiggen, best kjent som tidligere konsernsjef i Orkla, er styreleder i Salvesen & Thams og får samme lederverv i Big Bite.

Powered by Labrador CMS