Tusenvis av serveringssteder risikerer saftige bøter1

Publisert: 18. desember 2013 kl 16.43
Oppdatert: 18. desember 2013 kl 16.43

Christian Brøndum, administrerende direktør i Planday, sier han av erfaring vet at det er hundrevis av serveringssteder som i dag håndterer vaktlister og personalplanlegging via hjemmesnekrede systemer.

Den nye loven om føring av personallister betyr dessverre for mange at de må legge om hele systemet. Noe som kan være vanskelig dersom dette ikke er tatt hensyn til allerede i utviklingen. Gjøres ikke dette risikerer de bøter på opptil 17.000 kroner, sier han.

 

Det nye lovverket betyr i praksis at alle serveringssteder må ha et system med oversikt over alle ansatte, da skal kunne dokumentere hvem som gjort endringer i vaktplanen og de skal til enhver tid kunne fremvise gyldig legitimasjon på alle ansatte. Noe langt fra alle kan, sier han videre.

 

All informasjon på ett sted

Med all personalinformasjon liggende på nettet er Planday utviklet for å skape overblikk og enkel medarbeiderstyring. Planday optimalisere hele prosessene fra plan, til utføring til utbetaling av lønn.

Saken fortsetter under annonsen

Det burde ikke vært nødvendig for skattedirektoratet å true serveringssteder med bøter for å få de til holde styr på de ansatte. I tillegg til at Planday lever opp til myndighetens krav tilfører løsningen verdi langt utover dette. Kundene sparer både penger og mange timers administrativt arbeid da vi automatisert mange av de manuelle prosessene mange små og mellomstore bedrifter kjemper med daglig, sier Christian Brøndum.

 

Vær forberedt

Serveringssteder som ikke oppfyller myndighetenes krav risikerer bøter. Ved førstegangsovertredelse gis en bot på 8.200 kroner, og en bot på 17.200 kroner følger ved gjentatt overtredelse innen 12 måneder.

Dette er bøter som for mange av landets små serveringssteder svir kraftig. Mitt råd er derfor å være forberedt. Med Planday har du alt som kreves for å være på trygge siden, og til en langt lavere pris enn hva myndighetene truer med, sier Christian Brøndum.

 

Planday

Saken fortsetter under annonsen

I Planday har vaktplanleggeren direkte overblikk over alle variabler som påvirker vaktplanen som for eksempel bemanningsbehov, medarbeidertilgjengelighet, budsjett og omkostninger. Medarbeiderne kan enkelt oppdatere egne personalopplysninger og gjennomføre vaktbytte direkte via en app. Løsningen har også et stempelur som gjør at arbeidsgiveren betaler for faktiske arbeidstimer.

Ved å gå fra et hjemmesnekret system som sjeldent oppfyller myndighetens krav til en moderne nettbasert løsning oppnås betydelige besparelser. I tillegg oppnås høyere medarbeidertilfredshet da alle har oversikt over vakter, kommunikasjon og lønn direkte på telefonen. Hvorfor risikere bøter når du heller kan optimalisere forretningsdriften, spør Christian Brøndum avslutningsvis.

Ledige stillinger – Conveniencejobb