Annonse
Gastro X arrangeres første gang fra 17. til 20. oktober 2022 på X Meeting Point.

Bransjen tar grep og etablerer ny messe for storhusholdning

Utstillerne på den nye messen Gastro X Professional vil være bedrifter som leverer til hele storkjøkken og horeca-markedet, både privat og offentlig sektor. Hovedkategoriene for utstillingen er: Mat og drikke - maskiner og utstyr - interiør og design - sider, øl, vin og brennevin. Det kommer frem på messens nettside.

­Lang messeerfaring

Smak har siden 2009 vært et samarbeid og sameie mellom Norges Varemesse, NHO Reiseliv og BFSN Storkjøkkenleverandørene. Messen har vært regnet som Nordens ledende møteplass for nettverksbygging, handel og verdiskaping for alle som jobber med mat og drikke. I etterkant av Smak 2020 har samarbeidet med BFSN opphørt.

- Vi i BFSN har flere års erfaring som arrangør fra tilsvarende nasjonale arrangementer, helt frem til vi ble med og etablerte den tidligere Smak messen i 2009, sier daglig leder i BFSN, Joe Harald Strand og fortsetter;

Daglig leder i BFSN, Joe Harald Strand.

- For oss har det viktigste i planleggingen av et nytt messekonsept vært at bransjen selv skal sitte ved roret i forhold til visjoner, strategi og innhold. Det har også vært viktig å sikre en betydelig reduksjon av utstillernes kostnadsnivå for hver kvadratmeter med utstilling, sammenlignet med de konkurrerende arrangement. Med reduserte kostnader håper vi at enda flere bedrifter får mulighet til å delta, avslutter Strand.

En ny møteplass

X Meeting Point er et nytt konferanse- og eventsenter med god beliggenhet midt mellom Oslo og Gardermoen. Med 4500 parkeringsplasser, utearealer på størrelse med 35 fotballbaner og toppmoderne fasiliteter og teknologi, er dette et sted som skapt for skreddersydde opplevelser og spennende møtepunkter mellom mennesker.

Utvikler for en komplett messearena

Messen skal bringe mat og drikke glede, kunnskap, inspirasjon, trender og nettverksmuligheter og ikke minst, den skal skape opplevelser og involvere de besøkende.

Gyrid Eggen, daglig leder av Hellerudsletta Drift AS

Gyrid Eggen, daglig leder av Hellerudsletta Drift AS, er svært positiv til det nye samarbeidet.

- Vi er glade for å ha fått til dette samarbeidet i det som har vært en utfordrende tid for oss og for vår bransje generelt. Vi ser veldig frem til å få på plass GastroX i våre lokaler sammen med BFSN. De er en seriøs aktør som kommer til å passe veldig godt inn hos oss, og vil underbygge vår visjon om å utvikle oss som en enda mer komplett messearena, uttaler Gyrid Eggen.

Annonse
Annonse
Annonse