Annonse
Kvelder og netter er tatt i bruk for å få produsert opp nødvolumet med julebrus. Foto: Ringnes

Ringnes har hasteprodusert nødparti med julebrus

– At vi nå får kjørt ut over halv million liter med Dahls- og Hamar & Lillehammer, er nok et uttrykk for engasjementet som er for julebrusen, både blant folk der ute og internt i Ringnes. Jeg skal ikke dra den så langt å si at det er et julemirakel, men det så litt mørkt ut en stund. Vi produserte allerede for fullt og hadde ikke ledig kapasitet. Så her har folka våre i produksjon strukket seg langt for å forsyne folket med sine julebrusfavoritter, sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.

Skadet flaskemunning

Det var på lørdag det ble kjent at Ringnes måtte tilbakekalle alt av 0,33-liter julebrus på glassflasker, etter at det ble avdekket at enkelte flasker hadde skadet flaskemunning. Tilbaketrekkingen omfattet blant annet julebrusfavorittene fra Dahls og Hamar & Lillehammer.

På kort tid har selskapet mobilisert i egne rekker. Nå er 400.000 liter med Hamar & Lillehammer og 100.000 liter med Dahls julebrus i henholdsvis 0,5 liters plastflasker og 1,5-liters plastflasker på vei ut i butikkene. Dette er ikke nok til å fullt ut dekke volumet som nå ble stanset for slag, men vil bidra til å sikre at flere får tilgang til sin favorittjulebrus inn i høytiden.

Plaster på såret

– Først og fremst synes jeg det er fint å se at så mange har forståelse for beslutningen om å trekke tilbake glassflaskene. I tillegg konstaterer vi nok en gang at det er et stort engasjement for julebrusen blant det norske folk. Og nettopp derfor er det også så fint at vi nå kan svare de mange der ute som har vært bekymret for at de ikke får nyte sin favoritt inn i høytiden, sier Bruusgaard som samtidig anerkjenner at det er mange som aller helst skulle hatt glassflaska til julemåltidet.

– Vi håper likevel at dette vil være et plaster på såret. Samtidig kan vi garantere at innholdet i flasken er det samme. I tillegg vil jeg hevde at den julebrusen som nå finner veien til ut i markedet er tilsatt litt ekstra hjertevarme fra oss i Ringnes, avslutter Bruusgaard.

Annonse
Annonse
Annonse