Toril Gulbrandsen (OFG), Christer Rødseth, Anne-Lise Sørensen (Patricias gatekjøkken), Kjetil Dale Aas i Baker- og Konditorbransjens Landsforening og Trude H. Nordli i Sjømat Norge. Foto: OFG

Patricias Gatekjøkken til topps i NM Sunn mat i farta

Publisert: 22. september 2022 kl 14.35
Oppdatert: 23. september 2022 kl 10.25

­– Årets vinner er ekstremt dyktig på mersalg av sunne produkter og er spesielt opptatt av å tilby gode alternativer til barna, jeg er mektig imponert, forteller jurymedlem og kokk, Christer Rødseth.

Konkurransen NM Sunn mat i farta arrangeres for å hedre aktører som selger og fremmer mat på farta som både er næringsrik og fristende, og som inneholder råvarer vi bør spise MerAv.

Vinneren i en klasse for seg selv

Det var Patricias gatekjøkken i Bardu som ble kåret til årets Norgesmester.

De vant årets konkurranse med menyen; «Sunnere barnemeny - for småfolk i farta». Menyen besto av fiskeburger i grovt pitabrød, sprøbakte grønnsaker, dippbeger, og fruktbeger.

Rødseth påpeker at Patricias gatekjøkken er i en klasse for seg selv når det gjelder økning i mersalg av det vi bør spise mer av, altså grønnsaker, frukt, grove kornprodukter og sjømat.

– Patricias gatekjøkken har svært gode verdier. Verdier som gjenspeiler matglede for alle aldre med fantastiske råvarer og har også en sans for økonomi. At barn ikke spiser fisk er en myte. Når fisk og sunn mat serveres til barn på en morsom måte blir maten spist. Tang og tare er en viktig del av fremtiden og måten Patricias gatekjøkken integrerer det i maten til de unge som skal forvalte matkulturen vår i fremtiden, er rett og slett imponerende, sier Rødseth.

Annonse

Han får støtte av resten av juryen som består av Kjetil Dale Aas i Baker- og Konditorbransjens Landsforening og Trude H. Nordli i Sjømat Norge.

Andre plass til fire serveringssteder

I år ble andre plassen delt mellom fire serveringssteder som også hadde “Sunnere barnemeny - for småfolk i farta” på menyen.

Christer Rødseth, Sandra Børresen (konsept-og markedsansvarlig, Systemkjøp AS), Kjersti Karstensen (Go2Grill Rich Bar i Sarpsborg), Katherin Hansen (Go2Grill Bjørns gatejøkken, Holmestrand), Kjetil Dale Aas i Baker- og Konditorbransjens Landsforening og Trude H. Nordli i Sjømat Norge.

De fire vinnerne er;

Go2Grill Sosialkontoret, Ballangen

Go2Grill Bjørns Gatekjøkken, Holmestrand

Annonse

Go2Grill Rich Bar, Sarpsborg

Go2Grill Fortauskafeen, Bardufoss

Sandra Børresen er konsept- og markedsansvarlig i Systemkjøp AS som er konsepteier av Go2Grill. Hun er svært fornøyd med å kunne fronte med seier i årets konkurranse;

– Det er kjempestas at vår kampanje for sunnere alternativer til barn blir lagt merke til. Det har vært viktig for oss å kunne tilby fristende og sunne alternativer til barn som er på farta.

Tredjeplass til Kaikanten St­reet Food i Stavern

– Kaikanten Street Food deltok med sin bestselgende fiskerett som solgte mest av alle som var med i konkurransen, nemlig nesten 10 000 porsjoner i løpet av konkurranseperioden. Retten, “Duo Taco” besto av ceviche av hvitfisk, sort bønnetaco og salat, servert i lefser, forteller Rødseth.

Christer Rødseth, Preben Gulliksen, Anwar Hilmarsen (Kaikanten St­reet Food i Stavern), Kjetil Dale Aas i Baker- og Konditorbransjens Landsforening og Trude H. Nordli i Sjømat Norge.

Saken fortsetter under annonsen

Arrangørene av konkurransen er Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), Norges Frukt- og Grønnsaksgrossisters Forbund, Sjømat Norge og Baker- og Konditorbransjens Landsforening.

– Vi gratulerer alle vinnerne, som bidrar til at det blir lettere å velge sunnere for folk på farta, sier prosjektmedarbeider Toril Gulbrandsen i OFG.

Om konkurransen

Konkurransen NM Sunn Mat i farta skal gjøre det lettere for forbrukere å velge sunnere alternativer når de er på «farta». Utsalgssteder deltok med en rett som inkluderer det Helsedirektoratet anbefaler at vi skal spise #MerAv, nemlig frukt/grønt, grove kornprodukter og fisk/fiskeprodukter/skalldyr. Konkurransen har pågått i skoleferien, hvor folk er mer på farta enn vanlig.

 

Ledige stillinger – Conveniencejobb