Nyheter

KFC fortsetter å ekspandere i Sverige

I desember åpnet Nordic Service Partners Sveriges første KFC-restaurant i denne omgang i Malmö. Nå kommer nummer to i Karlstad.

Publisert Sist oppdatert

Det nyetablerte handelsområdet Välsviken får en drive-thru-restaurant som også tilbyr 150 sitteplasser.

Efter den fantastiske åpningen i Malmö med en omsetning på over 6 milioner kroner i desember har vi store forventninger til Karlstad, sier Morgan Jallinder, adm.dir. i NSP, som i februar 2014 inngikk avtale med Yum! Brands for rettighetene til KFC (Kentucky Fried Chicken) i Sverige. Dette ifølge handelstrender.se.

En gang tidligere forsøkte KFC seg i Sverige med en etablering i Stockholm, men ga opp og trakk seg ut etter forholdsvis kort tid.

”Hurtigmatinvasjon”

I fjor spurte det svenske finansmagasinet Veckans Affärer: ”Hurtigmatinvasjonen av Sverige har bara så vidt startet - men hvem taper? Nye hurtigmatgiganter slår opp portene i Sverige som aldri før. Samtidig tenker veteranene å ekspandere kraftig. I løpet av kort tid vil antallet fast-food-restauranter fordobles. Men er det en boble som ligger og gjærer?

På 40 år har bare fire amerikanske mat- og kaffekjeder lyktes med å etablere seg i Sverige - McDonald's, Burger King, Pizza Hut og Subway.

Nå stormer plutselig fire nye varemerker inn samtidig: Starbucks, Dunkin' Donuts, KFC og Domino's Pizza. Totalt har de åtte amerikanske kjedene planer om en invasjon av estimert 300-400 nye restauranter og kaféer i Sverige de kommende fem årene.”

Powered by Labrador CMS