Arbeidsliv og ledelse

FØRSTEKLASSE. Her er det nye kullet med Circle K-talenter: (bak fra venstre) Ebba Beyer, Jon Kristian Sagdalen, Emilie Haga, (foran fra venstre) Lene Sele, Agnieszka Kawka, Sara Larsen, Caroline Sandkjenn Nordhaug, Carina Heia, Anette Heum Andreassen, Ailin Lindanger og Astrid Lauritsen. Foto: Terje Borud

Her er årets ledertalenter

Disse 18 medarbeiderne er håndplukket til Circle K Norges talentprogram, og er nå i gang med en toårig lederutdanning.

Publisert Sist oppdatert

Helt tilbake i 2004 grunnla Circle K Norge – som da het Statoil – et talentprogram for å utvikle gode ledere blant sine aller dyktigste stasjonsmedarbeidere. Siden den gang har om lag 180 personer fullført den toårige lederutdanningen.

Fra NAV til lederansvar

For tiden er to kull med til sammen 18 stasjonstalenter i gang med programmet. Blant førsteklassingene finner vi Ailin Britt Lindanger (21). Hun strevde med å komme inn i arbeidslivet etter å ha droppet ut av videregående. Gjennom NAV fikk hun prøve seg på Circle K Sandsli i Bergen. Det ble full klaff!

– Tre måneder senere fikk jeg en deltidsstilling, og ett år senere ble jeg assisterende daglig leder. Nå fungerer jeg som daglig leder på stasjonen – og går på talentprogrammet til Circle K. Så du kan si at mye har skjedd på kort tid, sier Lindanger.

Mer enn å selge pølser

Klassekameraten hennes, Caroline Sandkjenn Nordhaug (35), vraket frisørkarrieren til fordel for å jobbe på stasjon. Hun forteller at stasjonsfaget er både omfattende og interessant.

– Noen tror nok fremdeles at det bare handler om å selge pølser – men det stemmer absolutt ikke. Som stasjonsansatt må du ha mange baller i lufta og håndtere alt fra kundeservice, varebestilling og mattrygghet, til tipping, drivstoff og renhold, for å nevne noe, sier Nordhaug, som er nestleder på Circle K Jorkjend i Skien.

Får fram ny ledergenerasjon

Gjennom talentprogrammet lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen.

– Gjennom programmet får vi fram nye generasjoner med gode ledere. For å lykkes må du være glad i folk, ha et sterkt engasjement og skjønne rollen din som leder. Du må både ta vare på dine medarbeidere, motivere dem og få dem til å fungere sammen, sier Lene Foldvik.

Hun har selv tatt talentutdanningen til Circle K Norge, og er i dag ansvarlig for programmet.

Skiller seg ut fra andre programmer

Circle K Norge har utviklet talentprogrammet sammen med Butikkutvikling AS. Daglig leder Lars Helgeland mener programmet skiller seg ut fra mange tilsvarende ordninger i andre bedrifter.

– I oppgangstider, når arbeidsmarkedet er trangt, er det ikke uvanlig at bedrifter oppretter slike programmer. I nedgangstider legges de gjerne ned igjen. Circle K har hatt talentprogrammet som en del av sin HR-strategi i 18 år nå. De viser tydelig at dette er noe de har tro på og forplikter seg til, sier Helgeland.

Han påpeker at et flertall av dem som har fullført talentprogrammet, fremdeles jobber i Circle K – mange i nøkkelroller på stasjonene, i nettverket og på hovedkontoret.

ANDREKLASSE. Disse medarbeiderne er inne i siste året på talentprogrammet til Circle K Norge: (oppe, fra venstre) Kai-Ole Eriksen, Haakon Karset, May Stine Valheim Liabø, Linda Tysland, (nede, f.v.) Rannveig Engdal Danielsen, Nora Sæbønes og Maja Synnøve Viker. Foto: Terje Borud, illustrasjon: Circle K Norge

(Pressenytt)

Powered by Labrador CMS