Annonse
Norgessjefen i Tingstad, Niklas Jigberg, er stolt over å presentere det nye samarbeidet med Stora Enso. Foto: Foto: Karine Hildonen Henriksen

TINGSTAD: Lanserer en helt ny bærekraftig emballasje for take away

De første produktene på markedet er to typer matemballasje i ulike størrelser. De har 75 prosent lavere CO2-utslipp enn lignende produkter og har svært høy gjenvinningsgrad.

Emballasjen er produsert i Sverige, helt plastfritt – dette er bare noen av egenskapene som gjør denne matemballasjen unik.

Mange bærekraftige fordeler

Nyheten lanseres i en tid som preges sterkt av det kommende forbudet mot visse engangsartikler i plast, og hvor det er svært stor etterspørsel etter bærekraftige engangsløsninger.

– Vi er overbevist om at PureFiber kommer til å spille en avgjørende rolle nå som markedet omstiller seg til mer fornybare og bærekraftige løsninger, sier Niklas Jigberg, daglig leder i Tingstad.

– Dette prosjektet har vi hatt stor tro på helt fra begynnelsen av, og vi er veldig glade for å kunne lansere en produktserie med så mange bærekraftige fordeler som denne, fortsetter han.

Store på take away

– Tingstad sin satsing på bærekraft og deres styrke som leverandør innen take away i Norden, er noen av grunnene til at Stora Enso valgte Tingstad som samarbeidspartner, sier Sohrab Kazemahvazi, Senior Vice President i Stora Enso og ansvarlig for Formed Fiber.

– Tingstad deler også vårt syn på innovasjon, og har vist evne til å snu seg rundt og utvikle ny matemballasje i en fei, avslutter han.

En helt ny teknikk

PureFiber-produktene blir til gjennom en helt ny teknikk hvor fibrene i tremassen utvinnes og deretter formpresses. Dette gjør det mulig å fremstille næringsmiddelvennlige produkter helt uten bruk av plast.

Les mer i CONVENIENCE 5/2020.

Annonse
Annonse
Annonse