Det var seks finalister som konkurrerte om i NM-tittelen på den første messedagen.

Bécel norgesmester i konditorkunst

Publisert: 5. februar 2014 kl 12.29
Oppdatert: 5. februar 2014 kl 12.29

Det utløste stor publikumsjubel da Grégory Bécel fra Kaffebakeriet i dag ble utropt til norgesmester i konditorkunst 2014 på den store Smak-messen, og kunne hente troféet «Den gyldne kakespade» og en pengepremie på 20.000 kroner.

Vinneren får dessuten et tre-dagers kurs hos Valrhona. På en god 2. plass kom Cathrine Nilsen fra Dromedar kafebar AS i Trondheim, mens den siste pallplassen ble erobret av Janey Chen fra Villa Sole i Lillestrøm. Juryen uttalte at det var et høyere nivå denne gang enn tidligere. De 3 på pallen utpekte seg i forhold til teknikk og forståelse av smak og konsistens.

Det var seks finalister som konkurrerte om i NM-tittelen på den første messedagen: Marita Mæle fra Sabor As/Kanelsnurren, Guillaume Legendre fra Grand Hotell i Oslo, Janey Chen fra Villa Sole, Sasithon Thongphueng fra Rica Nidelven hotell, Grégory Bécel fra Kaffebakeriet i Oslo, og Cathrine Nilsen fra Dromedar kafebar AS i Trondheim.

Opplegget for konkurransen var krevende: å lage til utstilling en hovedkake for åtte personer i to identiske eksemplarer, to typer sjokoladekonfekt og en showpiece i sjokolade, sukker eller pastillage, som vel å merke skulle være 100 prosent spisbar.

Årets NM i konditorkunst ble som vanlig arrangert av Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF).

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Conveniencejobb