Nyheter

Reduserer sukkermengden i yoghurt

Yoplait Double 0% har spart Norges befolkning for opptil 280 tonn tilsatt sukker det siste året, sammenlignet med vanlig fruktyoghurt som har 7 prosent sukker. Nå kommer en sukkerfri gresk yoghurt.

Publisert Sist oppdatert

Folks sukkerinntak ligger over myndighetenes anbefaling, og helseministeren har gått til kamp for å redusere sukker i norske produkter.

Gresk fruktyoghurt har økt i popularitet, men mange er ikke klar over et at den ofte inneholder mye tilsatt sukker, opptil 10 prosent.

Sukkerfri yoghurt

Det er unødvendig å tilsette sukker i gresk fruktyoghurt. Derfor gir vi nå folk et sukkerfritt alternativ laget etter gresk metode, som heller henter smaken fra ekstra mye frukt og bær, sier Carl André Pedersen, merkevaresjef for Yoplait i Norge.

Mer protein

Den nye yoghurten er spesialutviklet for det norske markedet, og utviklingsprosessen startet for over ett år siden.

Yoghurt laget etter ekte gresk metode inneholder mye melk, det er kvalitetsforskjellen sammenliknet med vanlig yoghurt.

Med opptil 3 liter melk til 1 liter yoghurt, får du en yoghurt som er fyldigere og som inneholder mer proteiner. Vanlig yoghurt bruker 1 liter melk til 1 liter yoghurt, sier prosjektleder Janneke Treimo med doktorgrad innen meieri.

Ikke all yoghurt som kalles gresk er laget med den greske metoden. Heldigvis er det enkelt å avsløre.

Sjekk proteininnholdet. Hvis det er 5 prosent eller mindre, så er proteininnholdet ned mot nivået til vanlig yoghurt. Da er det som regel andre tilsetninger og fortykningsmidler som gir den fyldige konsistensen, ifølge Treimo.

Powered by Labrador CMS