Annonse
(FOTO: KARINE H. HENRIKSEN)

PEPPES vokser på take-away

Administrerende direktør i Peppes Pizza, Marianne Lund, peker ut typiske feriedestinasjoner som gode områder i sommer. – Spesielt til fjells, Geilo, Trysil, Hemsedal, Beitostølen, osv. Nord-Norge har også hatt en fin juli. Oslorestaurantene fikk ikke samme effekt av Norges-ferien, mens storbyen Bergen fikk en veldig bra juli-måned.

I juli fikk vi uttelling for innsatsen – det ble en helt fantastisk salgsmåned for Peppes Pizza. Alle kjenner til Peppes, og vi ble lett et valg for nordmenn på tur i Norge.

– Vi byr på sunnere retter, og flere veganske og vegetariske retter for de som foretrekker det. Salget korrelerte med ferieavvikling, i august er vi litt tilbake til der vi var før ferien.

Redusert kjøretillegg og mer hjemmesitting gir vekst

I sommer gikk det unna med pizza med tynn bunn.
– Vi har en håndlaget surdeigsbunn, som ikke er like godt kjent som vår klassiske med tykk bunn. På trendfronten skiller take-out seg spesielt godt ut.

– Vi har redusert kjøretillegget vårt til 49 kroner. En kombinasjon av god pris og Covid-19 har gitt oss mange nye kunder det siste halvåret. Folk er mer hjemme, og spiser mer hjemme.

– Produktrelatert vokser etterspørselen etter vegan og vegetar. Vi er langt fremme her. Nærmere 10 prosent av omsetningen vår er nå vegan og vegetarretter.

Satser på en god høstferie

Peppes er glade for at de har flere ben å stå på.
– Take-out og levering har vært sterke salgskanaler i den situasjonen vi er i, mens restaurantmarkedet blir sterkt påvirket av restriksjoner i kulturlivet. Et tomt Oslo Spektrum og stengte dører på varemessen i Lillestrøm, er eksterne faktorer som bidrar til å redusere kundetrafikken. Samtidig satser vi på en god høstferie med mye ferierende nordmenn, og mye hyttekontor og pizzakos utover høsten, avslutter Marianne Lund.

Les mer om bransjeledernes erfaringer fra sommeren 2020 i utgave 4/2020 av CONVENIENCE.

Annonse
Annonse
Annonse