Annonse

Foodora utfordrer dagligvarebransjen

Carl Randers i Foodora Norge.

- Vi gleder oss enormt til å komme i gang. Foodoras viktigste jobb er å gjøre folks hverdag litt enklere. Det kan vi virkelig gjøre i dagligvaremarkedet, et marked som også har veldig godt av flere aktører, sier fungerende daglig leder i Foodora Norge, Carl Randers i en pressemelding.

Oslo først ut

Det nye butikk-konseptet Foodora market åpner først i Oslo, med mål om å utvide til alle byene hvor selskapet opererer. Dette er i praksis en fysisk og fullverdig butikk, men uten kasseapparater eller kunder. Kundene handler det de trenger gjennom appen og får varene på døren.

- Foodora market er der når ukeshandelen ikke frister etter en lang dag på jobb, eller når du fredag kveld oppdager at du har mangler rømme til tacoen, sier Randers.

Foodora leverer allerede mange forskjellige varer, inkludert bøker og en del dagligvarer.
- Likevel ser vi at kundene trenger et mer skreddersydd tilbud, og et mye bredere utvalg. Nå har vi en fysisk butikk, som er rigget best mulig for modellen vår, med alt vi tror kundene trenger. Vi er trygge på at dette vil slå an, og skape ny konkurranse og dynamikk, legger Randers til.

Fire butikker i Sverige

Foodora har svært gode erfaringer med tilbudet fra Sverige og Finland. I Sverige åpnes nå butikk nummer fire i Stockholm.

- Vi tror dette er noe hele Norge vil sette pris på, selv om vi starter i Oslo. Oslo er størst og der er behovet er ekstra viktig akkurat nå, med den helt spesielle pandemisituasjonen. Derfor velger vi også å levere gratis i de tre første månedene, slik at det er enkelt å prøve dette, når det kanskje betyr aller mest, sier Randers.

Første steg med egen butikk

Leveringstjenesten Foodora etablerte seg i Norge i 2015 og har siden den gang skapt stor vekst for samarbeidspartnerne i restaurantbransjen. De har utvidet til å levere ting nordmenn trenger fra en rekke aktører, men Foodora market er selskapets første egne butikk.

- Dette minner om da Foodora startet opp med å levere fra tre restauranter på Grünerløkka i 2015. Det var et helt nytt tilbud i en tøff bransje, som mange mente var mettet fra før. I dag er vi til stede i alle de største byene i Norge, fra Kristiansand til Tromsø. Vi sysselsetter mer enn 2000 mennesker og utgjør en forskjell for folk under pandemien. Vi elsker å satse nytt, og vi er overbevist om at folk vil elske vårt nye tilbud, sier Randers.

Den nye Foodora market er tilgjengelig for kundene i Oslo fra og med mandag 22. februar.

Annonse
Annonse
Annonse