Nyheter

Den aller første McDonald's-restauranten som åpnet i Des Plaines i 1955, er blitt museum lokalisert ved flyplassen i Chicago. (Foto: Hans Degerdal)

Den originale McDonald’s-menyen

Den originale menyen fra fastfood-kjeden McDonald's, den gang det hette 'McDonald's Bar-B-Q', vitner om en enklere tid og ligner til forveksling en moderne meny, skriver bt.dk.

Publisert Sist oppdatert

Kaster man et blikk på dagens McDonald's-meny, så finner man alt fra den velkjente Cheeseburger til den nye, sterkt eksponerte Homestyle Legacy-burger. Menyen bugner av forskjellige snacks, drikkevarer samt kaker og kaffe.

Men i 1940, da brødrene Richard og Maurice McDonald åpnet den aller første McDonald's-restaurant McDonald's Bar-B-Q, så det noe annerledes ut. Her kunne man få en sandwich med barbecue okse-, skinke- eller svinekjøtt eller de såkalte 'Aristocratic Hamburgers'.

Det var først mange år senere at McDonald's blev til fastfoodkjeden som vi kjenner den i dag. I 1954 besøkte den amerikanske forretningsmannen Ray Kroc brødrene McDonald's restaurant i San Bernadino California. Han var så imponert at han tilbød sin hjelp. Og i 1955 åpnet den første McDonald's i forstaden Des Plaines, som ligger litt utenfor Chicago. Her skapte Ray Kroc det McDonald's-konseptet som vi kjenner det i dag. Da fikk McDonald's sine gylne buer, som siden har gitt fastfood-kjeden tilnavnet 'den gylne måke' (bildet over: foto: imgur).

(Kilde: bt.dk)

Powered by Labrador CMS