Annonse

Produksjonen av Fazer Dumle Lollipop opphører

Den nåværende produksjonslinjen er gammel, og det har derfor blitt vanskelig å vedlikeholde og reparere den de siste årene. Det skriver produsenten i en pressemelding.

– For oss på Fazer er kvalitet sentralt. Vi har prøvd å finne en løsning for å fortsette produksjonen på en effektiv og bærekraftig måte, men dessverre er det ikke lenger mulig. Vi har kommet til den konklusjonen at det ikke er identifisert noe levedyktig alternativ til den nåværende produksjonslinjen, sier Stein Andersen, Country Manager i Fazer Norge.

Ønsker å finne en løsning

Håndverket så vel som oppskriften, er like unikt som selve slikkepinnen, og derfor vanskelig å erstatte med dagens moderne teknologi. Produsenten jobber riktignok med å finne en løsning for å kunne produsere en ny versjon av den klassiske Dumle Lollipop i fremtiden.

– Vi vet at produktet er elsket av mange forbrukere, og vi jobber hardt med vårt utvalg av Dumle-produkter. Vi vil fortsette arbeidet med å utvikle og finne en måte å produsere en slikkepinne igjen i fremtiden, fortsetter Stein Andersen.

Den første produsert i 1945

Dumle har sine røtter i Sverige hvor Mazetti-selskapet i 1945 produserte den første flate lollipop som fikk navnet Dumle i 1960. Fazer kjøpte Mazetti i 1975 og Dumle ble en del av Fazers merkevareportefølje. Merket ble betydelig på 80-tallet med introduksjonen av den nå berømte Dumle Toffee Caramel produsert i Fazer-fabrikken i Finland. Dumle selges i over 30 markeder over hele verden.

Annonse
Annonse
Annonse