Annonse
Produktsjef Anne Merete Samnøen viser frem det nye begeret.

Sparer 75 tonn plast på nytt rømmebeger

- Vi jakter hele tiden innovative løsninger for emballasje. Nå lanserer vi et nytt og klimasmart rømmebeger med 30 prosent mindre plast, som også gjør det enklere å redusere matsvinn, sier produktsjef Anne Merete Samnøen.

Nytt beger med måleriller

Plastreduksjonen kommer samtidig som et designskifte og introduksjon av en ny og smart funksjon.

- I tillegg til et nytt utseende, har vi tilført måleriller på innsiden av begeret. Vi har fått tilbakemelding på at folk ønsker å se hvor mye rømme som er igjen i begeret til enhver tid. Med disse rillene blir innholdet mer tilgjengelig og praktisk når man skal lage mat, forklarer hun.

Gjenbruk av emballasje

Rømmebegeret har allerede et skrulokk som gjør at produktet tåler å åpnes og lukkes så mange ganger man ønsker. Skrulokket gjør også at begeret er supert til gjenbruk og oppbevaring av matrester, i følge Samnøen.

Johannes Daae, utviklingssjef i Grønt Punkt Norge, sier han gjerne vil se mer av slike løsninger på markedet.

- Vi i Grønt Punkt Norge synes det er fantastisk når firmaer som Q-Meieriene står på for å kontinuerlig minimere emballasjemengden. Å redusere emballasjen med hele 30 prosent, og fortsatt klare å ivareta matkvaliteten, redusere matsvinn og samtidig sørge for både gjenbrukbarhet og gjenvinnbarhet - det er innovasjon på sitt beste.

Klimapositiv 2030

Utfordrermeieriet har satt seg et ambisiøst mål om å bli klimapositiv allerede i 2030. Et av tiltakene for å nå målet er å redusere plastbruken.

- Vi ønsker å være en del av løsningen på et stort problem. Derfor er vår tilnærming at vi steg for steg skal kutte all unødvendig plast fra våre produkter. Vi har fortsatt en vei å gå, men vi ser at mange små endringer gir stor effekt, Q-sjef Bent Myrdahl.

Annonse
Annonse
Annonse