FYLLER OPP. Jeanette Amara viser fram Koppen 2022, en kopp som eieren kan fylle ubegrenset med varm drikke gjennom hele neste år. Foto: Johnny Syversen

Har kvernet mer enn 600 tonn kaffe langs norske veier

Publisert: 16. desember 2021 kl 08.44
Oppdatert: 16. desember 2021 kl 09.07

– Vi elsker kaffe, og det gjør kundene våre også. Veldig mange starter dagen med en kopp kaffe hos oss, enten de er på vei til jobb, er på reise eller bor i nærheten av en stasjon, sier Jeanette Amara, kategorileder for mat og kaffe i Circle K Norge.

Gjennom to år har de rundt 270 Circle K-stasjonene i Norge kvernet seg igjennom 636 tonn med kaffebønner.

Fylles 23 millioner ganger i året

Hvert år siden 2003 har Circle K Norge og forløperen Statoil lansert en kopp som lar kundene fylle ubegrenset med kaffe og andre varme drikker ved alle selskapets stasjoner i Norge. De siste årene har den båret navnet «Koppen».

– Den har blitt vårt mest berømte produkt. Hver morgen når jeg går nedover gata på vei til jobb, ser jeg Koppen gjennom vinduet i nesten annenhver bil. Hvert år fylles den rundt 23 millioner ganger. Mange kunder fyller så ofte at de finansierer Koppen i løpet av januar, og drikker dermed gratis resten av året, sier Amara.

Hun forteller at Koppen er blitt en populær firmagave, og at mange bedrifter gir bort graverte kopper og kopper med firmalogo til både ansatte og samarbeidspartnere.

Stadig mer gjenbruk

Saken fortsetter under annonsen

Designmessig er Koppen 2022 nokså lik 2021-modellen, bortsett fra at den kommer i nye farger. En del kunder velger derfor å kun kjøpe bare «Avtalen» og gjenbruke en tidligere modell.

– Stadig flere får øynene opp for gjenbruk. I fjor hadde vi en gjenbruksandel på 25 prosent, og i år går vi for 30. Enkelte kunder samler på koppene våre, og vil gjerne ha den nye modellen hvert år. Det er selvsagt lov, sier Amara.

(Pressenytt)

Fem på kaffetoppen i Norge:

1. Circle K Økern – 9,1 tonn

2. Circle K E18 Lier – 8,2 tonn

3. Circle K E18 Horten – 7,2 tonn

Saken fortsetter under annonsen

4. Circle K E6 Klett – 7,1 tonn

5. Circle K E6 Berger – 6,9 tonn

(Kilde: Circle K-statistikk 2020-2021, leverte kaffebønner)

 

Ledige stillinger – Conveniencejobb