Circle K støtter Mental Helse Ungdom. Fra venstre Line Toft, kommunikasjons- og innsamlingssjef og Hanna Christin Lerfaldet, ansvarlig/rådgiver chatten i Mental Helse Ungdom, og Sverre Rosén, norgessjef i Circle K. (Foto: Circle K)

Circle K

Støtter Mental Helse Ungdom – samtale er sunt

Publisert: 3. desember 2021 kl 14.35
Oppdatert: 3. desember 2021 kl 14.38

Vi opplever det som svært meningsfylt å støtte arbeidet til Mental Helse Ungdom, og bidra til at unge kan få hjelp når de opplever tunge perioder i livet, sier Sverre Rosén, norgessjef i Circle K.

I desember 2020 ga Circle K 1,1 million kroner til Mental Helse Ungdom. Midlene ble øremerket deres hjelpechat, et svært viktig tilbud for unge som har behov for noen å snakke med. Chatten ble etablert under pandemien i 2020 og er et tilbud som stadig flere benytter seg av.

Siden pandemien startet er det dobbelt så mange unge i Norge som føler seg ensomme. Selv om samfunnet er på vei tilbake til «normalen», merker Mental Helse Ungdom fortsatt stor pågang fra unge som søker hjelp.
 

7 av 10 unge føler på ensomhet

 Mange sliter fortsatt med manglende mestringsfølelse og bekymringstanker. 7 av 10 unge føler på ensomhet og annenhver dag tar et ungt menneske sitt eget liv. Når utfordringene topper seg er det viktig å ha noen å snakke med. Støtten fra Circle K og deres kunder er med på å redde liv, gi unge nytt håp og mulighet til å søke den hjelpen de trenger. Deres engasjement for psykisk helse er et viktig bidrag for mer åpenhet og inkludering, sier Line Toft, kommunikasjons- og innsamlingssjef i Mental Helse Ungdom.

Det er andre året at Circle K bidrar med én krone hver gang kundene fyller drivstoff eller hurtiglader i ukene frem til jul. I år vil pengene som samles inn sikre at Mental Helse Ungdom kan holde hjelpechatten åpen i jule- og nyttårshelgen, og ut i 2022 og 2023.

Mental helse berører oss alle

Norgessjef Sverre Rosén forteller at Circle K har som hovedfokus å støtte organisasjoner og arbeid som retter seg mot «youth at risk». Han roser arbeidet som Mental Helse Ungdom gjør for ungdom som sliter.

Saken fortsetter under annonsen

Vi har mange unge ansatte, og vi har voksne som har eller har hatt ungdom i huset. Vi vet at ensomhet og lav mestringsfølelse er noe som mange flere unge mennesker opplever nå, sammenliknet med for bare noen år siden. Vi mener derfor det er ekstra viktig å bidra til å sette temaet på dagsorden nå, både for våre ansatte og ute i samfunnet for øvrig. Det er ikke alltid like lett å se hvem som sliter og hvem som har det bra. Jeg tror vi alle kan bli enda flinkere til å bry oss og bruke tid på hverandre, avslutter Sverre Rosén.

Ledige stillinger – Conveniencejobb