Nyheter

(Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Stor skepsis til ferdigmat

87 prosent er enig i at den maten de lager selv, er bedre enn industriprodusert mat

Publisert Sist oppdatert

4 av 10 norske forbrukere mener industriprodusert mat er usunt, ifølge en ny undersøkelse.

Rundt 40 prosent av norske forbrukere er enige i påstanden om at industriprodusert mat er usunt. Dette fremkommer i en undersøkelse gjennomført av Kantar TNS på vegne av Orkla.

9 av 10 mener maten de lager selv, er bedre enn industriprodusert mat, mens nærmere halvparten mener industrien forsøker å lure forbruker.

- Resultatene viser dessverre at mytene om industriprodusert mat lever i beste velgående. Sunn og god mat handler imidlertid ikke om størrelsen på gryta, men om hvilke ingredienser du har i den. På samme måte som det fins sunn og usunn industrimat, fins det også sunn og usunn hjemmelaget mat, sier Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka.

Under Arendalsuka tok Orkla debatten om industriprodusert mat, og om maten blir mer usunn når den kokes i store gryter.

Om undersøkelsen:

Undersøkelsen ble gjennomført i uke 31 blant et representativt utvalg av Norges befolkning. Kort oppsummert viser resultatene følgende:

• (54 % helt enig). Kun 3 % mener maten industrien lager, er bedre enn den de lager selv.

(12 % er helt enig). Flere menn enn kvinner mener dette.

(7 % er helt enig). Flere kvinner enn menn mener dette.

Les mer om FastFood her

Last ned bladet elektronisk

Følg oss på Facebook

.

Abonner på vårt

gratis nyhetsbrev
Powered by Labrador CMS