Fjordland satser på mat på farten

Publisert: 20. april 2017 kl 13.09
Oppdatert: 20. april 2017 kl 13.09

Såkalte ”ready-to-eat” produkter er en av de store internasjonale måltidstrendene. Dette er ferdig tilberedt og innpakket mat som kan nytes på farten. I land som USA og England er markedet og utvalget for spiseklare mellommåltider stadig økende. Dette er en kategori som ikke er godt nok utnyttet i Norge, og Fjordland satser nå stort for å dekke det økende behovet.

Smart påfyll

LITT MAT er et praktisk og næringsrikt alternativ til den tradisjonelle takeaway-maten som det finnes mye av i markedet.

- Vi er sikre på at et bedre tilbud til «på farten» kundene, gir et høyt omsetningspotensial for handelsvirksomhetene. LITT MAT gjør det enklere for folk å spise grønt på farten, og har i tillegg en holdbarhet på 33 dager, noe som bidrar til bedre svinnkontroll i en ellers hyperfersk kategori, sier markedssjef Ellen Molstad Dale.

Spennende kombinasjoner

Saken fortsetter under annonsen

- I utviklingen av LITT MAT, har det vært fokus på å få til gode og smaksrike retter, i kombinasjon med at rettene skal ha en god ernæringsmessig profil. Fjordland sine kokker jobber etter en egen streng ernæringsstrategi, som er utarbeidet av vår ernæringsfysiolog Torill Emblem Nysted. Rettene skal nytes kalde, og er basert på smaksrike oppskrifter fra ulike deler av verden.

Serien består av tre varianter om inneholder kombinasjoner av korn, bønner, linser og grønnsaker, i tillegg til dressinger og gaffel. Ifølge Fjordland beskrives produktene på følgende måte:

Thai

En smaksrik, litt sterk rett. Ris, edamamebønner, grillet paprika, og kokos står for det milde innslaget, mens chili og ingefær pirrer smaksløkene. En frisk og spicy dressing av mango og chili, som både gir sødme og styrke, følger med!

Orient

En kombinasjon av korn, linser og grønnsaker, med inspirasjon fra østen. Bulgursalat med bygg, grillet squash, aubergine, tomat og linser. En saftig hummus følger med.

Saken fortsetter under annonsen

Italia

Pastasalat med soltørkede tomater, grillet squash, basilikum og oregano. En frisk og kremet urtedressing følger med.

Produktene som lanseres 2. mai, er godt egnet for vegetarianere, og i tråd med regjeringens nasjonale handlingsplan for et sunnere kosthold.

(Pressemelding)

Ledige stillinger – Conveniencejobb