Annonse
En saftig burgere med tilbehør som fries er fortsatt blant nordmenns favoritter. Foto: Foto: Foodora

Dette var nordmenns favorittmat i unntaksåret 2020

- Dette har vært et knalltøft år for både restaurantpartnerne og kundene våre. Vi har hatt en enda viktigere jobb å gjøre med og holde hjulene i gang. Det viser foodorarapporten at vi har klart, sier Carl Randers, fungerende Managing Director i foodora Norge.

Voldsom vekst

Selskapet lanserte kampanjen #støttlokale, og nordmenn har helt siden utbruddet av pandemien bestilt mye mer fra den hardt pressede restaurantbransjen. Den årlige rapporten viser at budene har vært rekordtravle.

- Alle har bestilt mer. Vi har i snitt levert 7352 sushibiter hver eneste dag, men det er noen som skiller seg skikkelig ut. Den ivrigste kunden i Norge bestilte mat 572 ganger i 2020 og årets aller største enkeltbestilling i Norge var på 78 burgere og 156 Coca-Cola, sier Randers.

Burgere troner på topp

Rapporten viser at burgeren beholdt posisjonen som nordmenns favorittrett bestilt hjem i 2020, godt hjulpet av spesielt mange bestillinger på søndager. Hele topplisten over nordmenns favorittmat i fjor er slik:

1. Burger
Favorittilbehøret var pommes frites og løkringer. Sylteagurk velges oftest bort.

2. Pizza

Margherita, pepperoni og parma var favorittene.

3. Sushi

Nordmenn bestilte aller mest tempura. Laks var den mest valgte fisken.

4. Indisk

De mest populære rettene var chicken tikka masala, butter chicken og palak paneer.

5. Asiatisk

Crispy duck var aller mest populær, men pad thai og wok kom også på pallen.

- Klassikerne holder stand på topplisten, men samtidig ser vi at folk stadig prøver nye ting. Jeg tror vi vil se nye retter kjempe om plasseringen fremover, sier Randers.

Startet i seks nye byer

Foodora utvidet leveringsområdene i de største byene og startet levering i seks helt nye byer i 2020. Oslos innbyggere bestilte fortsatt mest mat i 2020, men har definitivt fått tøffere konkurranse.

Dette var stedene som bestilte mest i forhold til innbyggertall:

1. Oslo

2. Kristiansand

3. Tromsø

4. Trondheim

5. Stavanger

6. Bergen

- Det er kjempemoro å se at folk bestiller så mye i byer vi er ganske nye i. Både Kristiansand og Tromsø er byer i kulinarisk verdensklasse, og vi er glade for at vi har kunnet gjøre det enklere å nyte fantastisk mat der gjennom pandemien, sier Randers.

Se mer matstatistikk og les hele foodorarapporten på https://www.foodorarapporten.foodora.no/.

Annonse
Annonse
Annonse