Nyheter

Fra venstre: Richard Tybring Aune, event- og kampanjeansvarlig i Frelsesarmeen, Johanne Kjuus,bærekraftsansvarlig i Orkla Foods, Janicke Myrholt, produktsjef i TORO og Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen.

TORO varmer med suppe

Å kunne spise seg mett er ingen selvfølge. Det ser Frelsesarmeens ansatte hver dag. Suppe fra TORO gir organisasjonen mulighet til å hjelpe flere av dem som trenger det mest på kalde vinterdager. TORO er derfor ute denne uka med sin egen «Suppebuss» i Oslo for nettopp å sette fokus på Frelsesarmeens arbeid ved å dele ut varm suppe til folket.

Publisert Sist oppdatert

Når temperaturen på gradestokken kryper nedover, er det lite som varmer så godt som en porsjon varm suppe. Og Frelsesarmeen merker ekstra stor pågang til sine væresteder når det er kaldt ute som nå.

54 000 varme måltider

Vi opplever at det er mange som vil inn i varme lokaler på kalde dager, også for å få seg et varmt måltid, bekrefter Elin Herikstad, leder for velferd og utvikling i Frelsesarmeen.

I tillegg til mat får de som ønsker det også et sosialt fellesskap. Her møter trengende våre ansatte, frivillige og andre i samme situasjon, og man kan få samtaler og støtte i en vanskelig livssituasjon.

Og at tilbudene er populære, er det ingen tvil om.

I fjor delte vi ut 54 000 varme måltider på vårt lavterskeltilbud på Fyrlyset i Oslo, og 10 400 matposer ble delt ut på Slumstasjonen vår i samme by, forteller Elin.

Den nye «Suppebussen»

TORO har gjennom de siste årene hatt et nært samarbeid med Frelsesarmeen. I fjor ble det delt ut suppe til en verdi av 900 000 kroner, noe som tilsvarer 200 000 porsjoner.

Vi ønsker å støtte opp om arbeidet med å fylle suppebollen til alle de som virkelig trenger det. TORO bidrar med suppe så Frelsesarmeen kan nå enda flere med sin hjelp landet over. Vi kaller samarbeidet «Suppe til folket», forteller Janicke Myhrholt, produktsjef i TORO.

For å gjøre «folk flest» oppmerksomme på det viktige arbeidet Frelsesarmeen gjør hver dag, reiser TORO denne uken rundt i en Foodtruck i Oslo for å dele ut suppe til alle som måtte ønske noe godt å varme seg på.

Tidligere var Suppebussen til Frelsesarmeen et kjent fenomen i Oslos bybilde. Vi ønsker med TOROs Foodtruck å gi Frelsesarmeens arbeid ekstra oppmerksomhet nå i kulda, forteller Johanne Kjuus, bærekraftsansvarlig i Orkla Foods.

Vi kommer denne uken til å stå ulike steder rundt om i Oslo, blant annet både på Jernbanetorget, Aker Brygge og Youngstorget.

Mange som trenger hjelp

Samarbeidet mellom Frelsesarmeen og Orkla strekker seg over flere år, og den gjensidige tilliten gir nye og utvidede muligheter til å hjelpe enda flere mennesker.

Samarbeidet med TORO gir oss en god mulighet til å hjelpe de som oppsøker oss. Gjennom dette samarbeidet kan vi gi mange mennesker rundt om i Norge et godt måltid, fastslår leder for velferd og utvikling i Frelsesarmeen, Elin Herikstad.

Vi i TORO ønsker å bidra, og ingenting er bedre enn når vi kan gjøre det ved hjelp av produktene våre. Hver eneste dag hjelper Frelsesarmeen noen av dem som har det vanskeligst i Norge, og jeg er glad for at vi kan hjelpe dem å nå ut til enda flere, avslutter Johanne.

Dato Klokkeslett Sted
28.jan12.00-20.00Jernbanetorget
29.jan08.00-10.00Orklas hovedkontor,Nedre Skøyen vei 26
29.jan10:30-17.00Karenslyst Allé
30.jan11.00-19.00Aker Brygge
31.jan12.00-20.00Youngstorget
01.feb10:00-18:00Jernbanetorget
02.feb10:00-18:00Aker Brygge
03.feb10:00-18:00Youngstorget

Her er vi

Powered by Labrador CMS