Statssekretær Bård Hoksrud fra Samferdselsdepartementet i samtale med Thomas Støkken, senior vice president i Statoil Fuel & Retail Norge AS i inngangspartiet til de nye hvile-fasilitetene for langtransportsjåfører på Statoil E6 Minnesund. (Foto: Johnny Syversen)

Hvilestasjon for langtransportsjåfører

Publisert: 19. november 2013 kl 08.47
Oppdatert: 19. november 2013 kl 08.47

I forrige uke

ble de nye fasilitetene for langtransportsjåførene, med sikker parkering, egne hvilerom og gode dusj- og vaskemuligheter, åpnet på Statoil E6 Minnesund i Akershus av statssekretær Bård Hoksrud fra Samferdselsdepartementet.

- Dette er første norsk stasjon med hvilerom og sikker parkering, hvis vi lykkes ønsker vi å etablere flere slike tilbud. Vi åpner denne piloten her fordi Statoil E6 Minnesund er vårt lille laboratorium. Vi har allerede to tilsvarende stasjoner med sikker parkering i Sverige i Danmark på grensen til Tyskland. Vårt langsiktige mål er å ha et nettverk med døgnhvile-fasiliteter på de største og mest sentrale statoilstasjonene i hele Europa, sa Jacob Schram, Group President Europe i Statoil Fuel & Retail.

Det var statssekretær Bård Hoksrud fra Samferdselsdepartementet, som sammen med toppledelsen i Norges Lastebileier-Forbund og Statoil Fuel & Retail, åpnet Truckers Club-fasilitetene med et eget sikret parkeringsområde med plass til 26 vogntog.

 

En av grunnene til at Statoil Fuel & Retail satser på hvilefasiliteter og sikker parkering, er at langtransportsjåførene er pålagt hviletid, men at det er vanskelig for sjåførene å planlegge hvor de skal stoppe. Det er for få stoppesteder, og stoppestedene er ofte ikke gode nok.

- Dessuten er sjåførene utsatt for kriminalitet. Kriminell virksomhet mot transportindustrien har økt betydelig og da spesielt dieseltyverier og godstyverier fra parkerte storbiler. Vi snakker om enorme beløp: I Europa er kriminalitet mot transportindustrien estimert til å forårsake tap som beløper seg til rundt 66 milliarder norske kroner årlig. NLF har gjennomført en undersøkelse som viser at over 4 av 10 sjåfører har opplevd kriminalitet i jobbsammenheng her i Norge, sa Jacob Schram.

- Som største leverandør av drivstoff til transportbransjen i Norge skal vi gå foran. Transportnæringen er viktig for oss, det er også grunnlaget for at våre eiere Alimentation Couche-Tard støtter oss i denne satsingen og lar oss investere i utprøvingen av dette konseptet.

Saken fortsetter under annonsen

Schram fremhevet at hvilerom og sikker parkering kombinerer helse, miljø og sikkerhet og gode kundetilbud. Dette konseptet er skapt for å etterkomme et stort behov i markedet. Vårt kort gir klubbfordeler og tilgang til Truckers Club ikke bare her på Statoil E6 Minnesund, men også Statoil E6 Berger, Statoil E6 Vestby Nord og Statoil Åndalsnes. Og vår ambisjon er at dette kortet skal åpne dører på Trucker-fasiliteter andre steder i Norge og ute i Europa.

-Vi skal gi sjåførene et bedre liv på veien, bli en stadig viktigere del av sjåførenes kjørerute og en destinasjon for døgnhvile, her i Norge og ute i Europa, sa Jacob Schram.

 

Thomas Støkken, Senior Vice President for den norske virksomheten, viste til undersøkelser som forteller at langtransportsjåfører foretrekker fullservicestasjoner hvor de kan parkere, fylle drivstoff og spise på samme sted. Sjåfører som er ute flere døgn av gangen, trenger et trygt sted å hvile, og utføre dagligdagse gjøremål som vi andre kan gjøre hjemme: dusje, vaske klær og koble seg på Internett.

- 26 vogntog på en parkeringsplass betyr at vi tar ansvar for et stort antall mennesker og store verdier samlet på ett sted, derfor har vi 24 timers kameraovervåking, belysning og adgangskontroll med bom. I tillegg har vi utvidet mattilbud, den som lever sitt yrkesliv langs veien foretrekker et bredere mattilbud og mulighet for å velge et balansert kosthold, sa Thomas Støkken.

Statoil Fuel & Retails Truck Club-konseptet er utviklet i tett samarbeid med Norges Lastebileier-Forbund og andre sentrale kunder, samt de av statoilstasjonene som på eget initiativ har utvidet tilbud til langtransportsjåfører i dag.

Ledige stillinger – Conveniencejobb