Annonse
Salgssjef Lasse André Lööv-Olsen i Primulator demonstrerer hvordan den nye helautomatiske håndvaskemaskinen fungerer i praksis.

Lanserer helautomatisk håndvaskeautomat i Norge

Maskinen benyttes allerede av flere av de største supermarkedkjedene i USA, samt Pepsi, Coca Cola, McDonald’s og mange amerikanske cruiseselskap.

– Nå er den på plass i Norge, og den vil endre måten vi vasker hendene på ute i offentlighet, i matbutikken, ved buffeten, på sykehuset, hotellet, i fabrikken, på arbeidsplassen, skolen og i barnehagen, melder Jenny Andersson hos Primulator AS.

Sterk nedgang i andre smittsomme sykdommer

- Håndhygiene har i den tiden vi har hatt covid-19 pandemien i verden vært en av de viktigste faktorene for å begrense smitte. På grunn av økt søkelys på håndvask ser vi en nedgang på så mye som 60 prosent av andre smittbare sykdommer. Dette viser hvor viktig håndvask er, og også hvor viktig det vil være i fremtiden å fortsatt ha søkelys på dette.

Samtidig viser undersøkelser at av de som vasker hendene, er det kun 33 prosent som gjør dette på korrekt måte. Det er akkurat derfor automatisering av håndvask er så viktig. Alle får likt resultat hver gang, og på kun 12 sekunder (i stedet for 30 sekunder ved manuell vask), heter det i en pressemelding.

Håndvask versus antibakterielle væsker

De aller fleste vet at håndvask er viktigst når det kommer til håndhygiene. Antibakterielle væsker er et substitutt til håndvask. Derfor kan man ha antibakterielle væsker i tillegg til håndvask, men ikke istedenfor.

Typiske plasseringer:

- Håndvaskautomatene plasseres «der folk er».

- Ved starten av matbuffeene på hotell, kantiner, cruiseskip-restauranter osv.

- I fastfood og restauranter for øvrig bør man ha automater både i publikumsområdet og på kjøkken.

- Resepsjonsområder på arbeidsplasser hvor man mottar besøkende, samt hotellresepsjoner.

- I tillegg vil det være egnet med denne maskinen på alle andre offentlige plasser som sykehus, legesenter, skoler, barnehager, produksjonsfabrikker osv.

Se video her

Annonse
Annonse
Annonse