Annonse
De nye plantebollene blir servert med potetmos, tyttebærsyltetøy og fløtesaus på samme måte som den tradisjonelle retten

IKEA introduserer en plantebolle for kjøttelskere

– For å redusere klimaavtrykket til IKEAs matvirksomhet må vi redusere mengden tradisjonelle kjøttboller vi selger. Med den nye plantebollen kan vi nå tilby kjøttelskere et mer bærekraftig alternativ – uten å gå på kompromiss med opplevelsen av IKEA-kjøttbollene som så mange setter pris på, forklarer Tor Morten Myrseth. Foto: Karine H. Henriksen

Med ingredienser som erteprotein, havre, epler og poteter har IKEA arbeidet hardt for å gjenskape dette kjente, klassiske IKEA-produktet for å tilby et mer bærekraftig alternativ til de mange kjøttbolleelskerne.

Med et klimaavtrykk som er mye lavere enn den klassiske IKEA-kjøttbollen, bidrar plantebollen til IKEAs ambisjon om å bli klimapositiv innen 2030. IKEA vil fortsatt servere kjøttboller til de som foretrekker det.

– I Norge solgte IKEA ca 825 000 kjøttboller i 2019. Tenk om vi kunne få bare noen av de mange kjøttebolleelskerne til å velge planteboller i stedet. Da ville vi redusert klimaavtrykket til matvarevirksomheten i IKEA betydelig, sier Tor Morten Myrset, sjef for IKEA Food i Norge.

I IKEA-restaurantene blir plantebollen servert med potetmos, tyttebærsyltetøy og fløtesaus på samme måte som den tradisjonelle retten og til samme lave pris.

Kundene kan også kjøpe en pose med frosne planteboller og tilberede dem hjemme. Oppskriften på plantebollene inneholder ingen animalske ingredienser, noe som gjør dette nye tilskuddet til et egnet alternativ for de mange – de som elsker kjøttboller, de som ønsker å spise mer plantebasert, og de som er vegetarianere eller veganere.[1]

[1] Plantebollene inneholder ingen animalske ingredienser. Når retten serveres på den tradisjonelle måten med potetmos og tyttebærsyltetøy, inneholder den melkeprodukter og er ikke egnet for veganere.

Annonse
Annonse
Annonse