Annonse
Foto: Karine H. Henriksen

- Venter storinnrykk i sommer

Statens Vegvesen offentliggjorde for noen dager siden tall fra en ny spørreundersøkelse som viser at rekordmange vil bruke bilen for å komme seg på ferie i år.

74 prosent ønsker å bruke bil eller motorsykkel på årets sommerferie i Norge. Over halvparten av de som ikke pleier å dra på bilferie, planlegger for dette i år.

3 av 4 bensinstasjoner forventer økt sommeromsetning

Virke Servicehandel organiserer landets bensinstasjonsnæring på kjede- og forhandlernivå. I en medlemsundersøkelse gjennomført blant landets bensinstasjoner nylig fremgår det at bransjen er forberedt på storinnrykk i sommer:

• 74 prosent av landets bensinstasjoner forventer at nordmenns ferievaner i år vil bidra til økt sommeromsetning i år sammenlignet med tidligere år.

• Det forventes størst vekst i omsetningen av tobakk, raske måltidsløsninger og snaks/kioskvarer i år sammenlignet med i fjor. Veksten i tobakksalget kan forklares med stengte grenser til Sverige.

• Annenhver spurte forventer at omsetningen av bensin og diesel vil bli høyere i år sammenlignet med fjorårets sommersesong.

Nær 1 av 3 forventer økt etterspørsel etter hurtiglading.

Barnefamilier og rene toaletter

Flere barnefamilier vil i år feriere i eget land sammenlignet med tidligere år. Som en konsekvens av dette har mange bensinstasjoner lagt godt til rette for at både barn og voksne skal kunne ta jevnlige pauser underveis på biltur.

I sommer vil flere bensinstasjoner enn tidligere ha etablert sittegrupper og rastebords utendørs.

8 av 10 bensinstasjoner melder også at de har innført gode rutiner for å sikre at kundene møter rene toaletter.

Husk pause på bilferie

Foto: Karine H. Henriksen

Leder av Virke Servicehandel Iman Winkelman gleder seg over at mange planlegger bilferie i år. Samtidig er han opptatt av at bilferie også skal innebære tid til annet enn bilkjøring:

- Det er viktig å gjøre bilferien til en hyggelig opplevelse for både store og små. Det kan derfor være hensiktsmessig å legge inn jevnlige pauser på bilturen. I tillegg vil jevnlige pauser også redusere faren for at man mister konsentrasjonen bak rattet, sier Winkelman.

Annonse
Annonse
Annonse