Annonse
POTETBONDE: Anette er stolt produsent av potet til «junkfood». Foto: DDB Nord

Stolte produsenter av «junkfood»

Mari Husby, markedssjef for McDonald’s i Norge. KILIAN MUNCH

— Vi skal ikke korrigere folk som kaller maten som serveres på McDonald’s for junkfood, men vi ønsker å fortelle om hvor maten faktisk kommer fra: At det er storfekjøtt fra Vågå og salat fra Sylling, forteller Mari Husby, markedssjef for McDonald’s i Norge.

Laget på trygge norske råvarer

I den nye kampanjen hylles derfor norske bønder og norsk mat.

Børre Kleivan, administrerende direktør i McDonald’s Norge. Foto: Karine H. Henriksen

— I stedet for å snakke rundt junkfoodbegrepet, viser vi heller frem hva maten vår er laget av. Vi ønsker at folk i Norge skal vite at maten vi serverer er laget på trygge, norske råvarer. Serveringsbransjen har et ansvar for å ta gode valg rundt hvor de kjøper råvarene sine, sier Børre Kleivan, administrerende direktør i McDonald’s Norge.

Viktig at folk vet hvor maten kommer fra

Bøndene som deltar i kampanjen, mener at det er viktig å sette søkelys på hvor maten kommer fra.

Potetbonde Anette Skarstad, som driver Skarstad Gartneri og Gårdsmarked utenfor Kongsvinger, er én av fem bønder som nå løftes frem. Anette leverer potene som brukes til å lage MacFries.

— Det er de aller beste potetene som slipper gjennom nåløyet og blir til MacFries, sier Skarstad.

Stolt av norsk landbruk

Sammen med løkbonde Olav Brataas, storfeprodusent Øyvind Holø, eggprodusentene Ole og Gerd Iren Tala, og salatleverandør John Gunnar Swang, er Anette blant bøndene som er valgt ut til å fronte kampanjen Stolte produsenter av «junkfood».

Den rulles ut over hele landet denne høsten. Skarstad selv er glad for å kunne være med å rette oppmerksomhet mot viktigheten av norsk landbruk. Hun er stolt av å produsere gode råvarer.

— Det er viktig for norsk landbruk at store restaurantkjeder som McDonald’s bevisst velger norsk kvalitetsmat. Jeg vil gjerne bidra til at den norske forbrukeren blir klar over at MacFries lages av ekte, norske kvalitetspoteter, sier Skarstad.

Nesten 40 års samarbeid

Helt siden restaurantkjeden åpnet sin første restaurant i Norge for nesten 40 år siden, har McDonald’s samarbeidet tett med norske bønder.

— Denne kampanjen er en naturlig fortsettelse av det gode samarbeidet mellom McDonald’s og norske bønder. Det er gjensidig positivt både for oss og for bøndene at vi får vist fram det gode, norske landbruket, sier Kleivan.

Annonse
Annonse
Annonse