Nyheter

Krokogrill som biter fra seg

Farlig god nyhet

Publisert Sist oppdatert
REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X Gruppen. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld, en eierandel på 15,6 prosent i Axfood og 3,5 prosent i Sparebank1 Midt-Norge. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København. som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2012 (inkl. franchiseomsetning) for 72 milliarder kroner, sysselsetter 34.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

60 eventyrlystne kjøpmenn skal sprette opp noen ekstra spennende pølsepakker fra Leiv Vidar denne uken. For første gang i Narvesens 120 år lange historie, står ekte krokodille på menyen.

- Dette er utrolig spennende! Vi har testet ut flere utradisjonelle pølsetyper i år, og responsen fra både kunder og kjøpmenn har vært utrolig god. Krokodille tror jeg det er ekstra mange som har gledet seg til å smake på, sier markedssjef for Narvesen, Stian Breivik. Tidligere har Narvesens kunder kunnet smake på bison, struts og villsvin, og nå har altså turen kommet til krokodille. Fra 5. november vil krokogrillen være tilgjengelig i en begrenset periode, i 60 av Narvesens butikker over hele landet.

Krokodillekjøtt er en uvanlig ingrediens i norsk sammenheng, men Leiv Vidar har komponert en pølse som bør falle i smak hos de fleste. Anbefalt tilbehør er en spicy Tiger Claw-dressing med smak av ingefær og chili.

- Selv om vi har brukt et utradisjonelt råstoff, er pølsa farlig god, og det er skikkelig bitt i tilbehøret. Kjøttet kommer fra halefileten, som er den mest eksklusive delen av krokodillen, og vi har brukt mye tid på å utvikle oppskriften. Jeg er kjempefornøyd med det ferdige produktet, sier markedssjef i Leiv Vidar, Asbjørn Koller.

Krokodillekjøtt er lyst og mørt, og inneholder mer protein og mindre fett enn for eksempel indrefilet av okse. For maksimal smak og saftighet inneholder pølsa også kjøtt fra svin og storfe, og den er krydret med mild paprika.

Høye kvalitetskrav

Norske forbrukere er i økende grad opptatt av både kvalitet og smak, og Leiv Vidar har stilt strenge krav til produsent og leverandør av de eksotiske kjøtt-typene. Krokodillekjøttet kommer fra Zimbabwe, fra en av verdens ledende produsenter av spesielle kjøttråvarer.

- Det er en klar sammenheng mellom smak og kvalitet, og hvordan produktet har blitt behandlet gjennom hele verdikjeden. Vi har derfor brukt mye tid på å finne samarbeidspartnere som oppfyller våre strenge krav, og vi føler oss trygge på at vi har funnet frem til de aller beste både når det gjelder etiske standarder, dyrevelferd og kvalitet på selve råvaren, sier Asbjørn Koller.

For mer informasjon og høyoppløselige produktbilder:

Narvesen

Markedssjef

Stian Sølvberg Breivik

Mobil: 908 39 526

stian.breivik@reitanconvenience.no

Leiv Vidar AS

Markedssjef

Asbjørn Koller

Mobil: 991 61 687

asbjorn@leiv-vidar.no

Reitangruppen består av fire forretningsområder:

Reitangruppens visjon er å bli kjent

Powered by Labrador CMS