Hva er smaken av Norge?

Publisert: 24. februar 2020 kl 07.50
Oppdatert: 25. februar 2020 kl 21.37

Tema for denne utgaven er nettopp SMAK-messen, og fra side 15 til side 24 gir vi deg noen gode smakebiter fra programmet, utstillerlisten og et fyldig kart over messeområdet.

Valand Burger og Grill like utenfor Mandal har fått stor oppmerksomhet etter at statsminister Erna Solberg i januar etterlyste god fastfood langs veien. Nå valfarter folk for å sikre seg den samme burgeren som landets øverste leder satte stor pris på – og driften går bedre enn noen gang.

Selv om mange aktører jobber aktivt for at vi skal spise sunnere, er det ingen tvil at nordmenn elsker en saftig burger. Vi har derfor tatt turen innom Biltema i Stjørdal for å høre hva som gjør at de lykkes med sitt burgersalg. På menyen finner vi blant annet en 160 grams angusburger til bare 49 kroner, og dette har raskt blitt bestselgeren i 16 av Biltemas cafeer.

Ved Spikersuppa i Oslo ligger en liten historisk kiosk som ble satt opp så tidlig som i 1898. Høsten 2019 overtok kjøpmann Rafif Al-sed Yasein (28), og i januar kan hun vise til fenomenal vekst på hele 42,1 prosent. Et brennende engasjement, gode kolleger, evne til å tenke nytt samt en arbeidsom kjøpmann - som også har mannen sin med seg på laget, er noe av nøkkelen til suksessen så langt.

Stadig flere velger en «hvit» måned eller to i etterkant av julens festmiddager. Nå har Døgnvill Burger i samarbeid med Ringnes satset ytterligere både på alkoholfritt øl fra tappekran, samt en meny der nesten 50 prosent av alle retter er noe annet enn rødt kjøtt. Nå kjører også kioskkjeden MIX en test i sine butikker. Hvorfor de satser denne veien får du vite på side 30.

Børre Kleivan er kanskje mest kjent for å ha vært med på å redde Theatercafeen for noen år siden. Nå har han inntatt sjefsstolen i McDonald’s Norge. På side 36 blir vi bedre kjent med den nye toppsjefen som er genuint nysgjerrig, og ikke minst opptatt av å skape videre vekst for McDonald’s.

Dersom du har gode tips til saker vi bør skrive om, kom innom vår stand D01-09 i hall D.

Saken fortsetter under annonsen

Vi sees SMAK 2020!

Karine Hildonen Henriksen
Redaktør

Les mer om CONVENIENCE NR 1/2020 her